Video: kopteriõnnetusest pääsenud eestlased toodi mäelt alla Tadžikistani presidendi kopteriga

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval kukkus Tadžikistanis Pamiiri mäestikus alla helikopter, milles oleks pidanud olema ka Eesti mägironijad. Õnnekombel jäid eestlased lennult maha ning täna hommikul toodi nad koos teiste mägironijatega ka lõpuks mäelt alla. 

Täna hommikul kell 7.35 lennutati mäele lõksu jäänud eestlased ja teised mägironijad baaslaagrist alla. Katrin Merisalu usub, et kuigi seda pole keegi kinnitanud, oli tõenäoliselt tegemist suisa presidendi isikliku kopteriga. «Sees oli nahksisu ja presidendi pilt,» lisas ta. 

Samuti teatasid eestlased juba eile, et kuna see aasta on kuulutatud Tadžikistanis turismi aastaks, jälgib päästeoperatsiooni edenemist president Emomali Rahmon isiklikult.

Grupi Facebooki lehel K&K Pamiir 2018 postitasid eestlased täna, et plaanivad Dushambes sinna militaarhaiglasse paigutatud õnnetuses kannatada saanud sõpru vaatama minna. 

Eesti mägironijate grupp Pamiiris
Eesti mägironijate grupp Pamiiris Foto: Oliver Liiv

«Saime just teada, et nad kõik on paigutatud Dushambe Militaarhaiglasse ja nende külastamiseks vajame eriluba. Hetkel me veel päris hästi ette kujuta, mis see eriluba on ja kust see hankida. Aga vast Dushambes saab selgemaks,» seisis postituses.

Aivar Merisalu kinnitas, et eestlased plaanivad minna haiglasse vaatama Peterburist pärit Tatjanat ja Dmitrit, kellega nad mäel olles tutvusid ja ühes telgis ööbisid. 

Alpinistide õhtusöök pärast varude lõppemist
Alpinistide õhtusöök pärast varude lõppemist Foto: Oliver Liiv

Kuna mäel oodates olid alpinistide toiduvarud otsakorral, oli nende eilseks õhtusöögiks lihtsalt vorst, majonees ja muna soolaga. Katrin Merisalu kirjeldas, et kohe kui meeskond kopteriga alla toodi, sõitsid nad Dushambesse ja ostsid turult arbuusi, mis minutitega ka nahka pandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles