Helsingist Tallinna sõudnud naine: lõpus oli tahtmine tagasi pöörata

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Helsingist kahesel meresõudepaadil Tallinna sõudnud Taimi Komulaineni sõnul oli teekonna lõpp nii ränk, et tekkis tahtmine tagasi pöörata.

«Seda Helsingi linna on nii palju, et vahepeal oli tunne, et see ei lõppe kunagi ära,» ütles pärast enam kui 14tunnist retke Taimi vend Arvo Ivanov, kes töötab Eestis politseinikuna.

  • Vaata videost, milline oli suurim mure hiljuti operatsioonil käinud Arvo jaoks.

Tema õde, Soomes politsenikuametit pidanud Taimi aga tunnistas, et kõige raskemad olid viimased 10 kilomeetrit, kui tuli võidelda nii tuule kui ka igast küljest tulevate lainetega. «Lõpus oli küll tunne, et pöörame otsa tagasi,» tunnistas südikas naine.

Helsingist Tallinna sõudnud politseinikest õde Taimi Komulainen (Soome politsei) ja venda Arvo Ivanov (Eesti politsei)jõudsid Piritale.
Helsingist Tallinna sõudnud politseinikest õde Taimi Komulainen (Soome politsei) ja venda Arvo Ivanov (Eesti politsei)jõudsid Piritale. Foto: Sander Ilvest

Õde ja vend startisid kell 3.51 Lauttasaarilt ning sõitmine läks keerulisemaks alates kella 9, kui hakkasid liikuma liinilaevad. «Lahe peal on nii palju liiklust,» imestas Taimi.

Taimi ja Arvo lootsid üle lahe jõuda kümne tunniga, kuid sõit venis pea kolm tundi pikemaks.

Taimil on juba sel nädalavahetusel ees Soome meistrivõistlused kirikuvenega sõudmises. «Seal on kaks sprindistarti - 10 ja kaks kilomeetrit, kindlasti ma lähen, jaksan sõuda küll,» kinnitas ta.

Vend Arvo, kes aeg-ajalt käib rattaga Rakverest Tallinna tööle, arvas, et esimesel päeval ta seda teekonda ette ei võta, vast hiljem. 

Õde-venda oli tulnud tervitama soomepoiss, sõudetreener Viktor Preiman, kel oli neile mõlemale ka väike kingitus.
Õde-venda oli tulnud tervitama soomepoiss, sõudetreener Viktor Preiman, kel oli neile mõlemale ka väike kingitus. Foto: Sander Ilvest

Õde-vend pühendasid oma retke soomepoistele, kes läksid II maailmasõja ajal üle lahe Jätkusõtta sõdima. Sadamas andisd nad soomepoisist sõudetreenerile Viktor Preimannile üle tšeki 1500 eurole soomepoiste ühingu toetuseks.

Taimit ja Arvot saatis Soome vetes Soome politseikaater, poolel teel tuli neile vastu Eesti politseikaater. Õde-venda aitas ettevalmistusel sõudetreener Tatjana Jaanson, kes ise sõudis üle lahe 9,5 tunniga.

Taimit ja Arvot õnnitleb nende treener Tatjana Jaanson.
Taimit ja Arvot õnnitleb nende treener Tatjana Jaanson. Foto: Sander Ilvest

Arvo istus esimest korda paati alles aprillis ning Taimi on küll varem osalenud kirikupaatide võistlusel, kuid pole tegelenud klassikalise sõudmisega.

Rakverest pärit Taimi Komulainen on Soome esimene välismaalasest naispolitseinik, enne Soome kolimist töötas ta miilitsana. Vend Arvo on Eesti politseis 1990. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles