Hea nipp, kuidas vihmase ilmaga riided kuivad ja porivabad hoida

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Digital Trade Solutions OÜ

Eesti ilma võib laias laastus kirjeldada sõnapaariga «kehv suusailm». See tähendab, et kodust väljudes tuleks igaks juhuks kaasa võtta vihmavari ning hea oleks koridorist kaasa haarata ka kummikud. Kui mõnel hommikul sellele ei mõtle, kuna päike paistab, siis võib kindel olla, et õhtul töölt koju tulles sajab kui oavarrest ning kinganinad on porist määrdunud ja vettinud ning läbimärg on ka jope ning kott. Lisaks saad lasteaiast tagasi lapse, kes on kui mudamülkast läbi käinud. Seega pole mingi ime, et eestlased iga päev pesu pesevad. Kuid teaduse ja tehnoloogia arengust võib siinkohal palju abi olla.

Nimelt tõi Eesti ettevõte turule nanotehnoloogilise tekstiili- ja nahakaitsevahendi, mis tõrjub pori ja vett. Digital Trade Solutions OÜ loodud nanovahendite tootesari GoGoNano annab lubaduse, et rõivad ja jalatsid jäävad puhtaks ka kõige ekstreemsemates ilmaoludes. GoGoNano sarjas on hetkel kolme tüüpi kaitsevahendeid: nahale ja tekstiilile mõeldud Stay Dry, ekraani- ja klaasikaitsevahend Liquid Shield ning auto välispindu puhta ja kriimuvabana hoidev Liquid Skin.

Foto: Digital Trade Solutions OÜ

Vetthülgav naha- ja tekstiilikaitsevahend Stay Dry on kolmest kõige uuem toode, kuid juba praegu sarja menukaim. Seda kaitsevahendit võib kasutada rõivastel, jalanõudel, käekottidel, vaipadel, diivanil jne. ehk see sobib kasutamiseks kõigil tekstiilist, nahast ja seemisnahast toodetel.

Foto: Digital Trade Solutions OÜ

Kuna tegemist on spreiga, on seda lihtne, kiire ja mugav peale kanda ja kaitse püsib esemel kuni 18 kuud. Kui seda pihustada esemele, moodustab see materjaliga kokkupuutel nii eseme pinnale kui ka selle sisekiududesse nähtamatu kaitsekihi, mis hoiab ära määrdumise. «Kui enamik teistest nanokaitsevahenditest loob kaitsekihi materjali peale, siis GoGoNano toodetes kasutame uuemaid tehnoloogiaid, mis toimivad ka materjali sees,» räägib GoGoNano looja Kaur Reinjärv. Ta märgib lootusrikkalt, et selliste toodete laiatarbesse jõudmine ja edasiarendamine võib tähendada, et tulevikupõlvkonnad ei pruugi teadagi, mis asjad on plekid või kriimud. Eriti hea uudis on see ka veinisõpradele, kuna nüüd ei pea kartma enam veiniplekke riietel ega diivanil. Toote nähtamatu kaitsekiht ulatub iga üksiku kiuni, takistades vedelike, nagu punane vein, imbumist kiududesse.

Foto: Digital Trade Solutions OÜ

Toote kasutamine ei muuda materjali hingavust, värvi ega tekstuuri. Lisaks on Stay Dry tootel UV-kaitse, mis hoiab ära pleekimise. See kõik muudab riided ja muud tekstiilesemed pikemalt kasutatavamaks ning need püsivad kauem uueväärsed. GoGoNano kaitsevahendid kasutades kaob vajadus soetada uusi asju. Sellisel moel võitleb ettevõte ületarbimise vastu.  

GoGoNano toodetega on võimalik tutvuda SIIN

Copy
Tagasi üles