Alam-Pedja looduskaitsealal põleb 14 hektarit pinnast, millele on keeruline ligi pääseda

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alam-Pedja looduskaitsealal põleb ligi 14 hektarit pinnast, mille süttimise põhjust pole veel teada. Praegu käib kustutustöö helikopteriga, mis saab vett laugastest. Päästjad ootasid mitu tundi lisajõu saabumist Kirna õppekeskusesse, kuna tulekolde lähedale ei pääsenud tuletõrjeautodega. Päästetöödele on kaasatud ligi 20 inimest.

Päästeteenistuse vanemoperatiivkorrapidaja Ivo Piir ütles, et appi on vaja masinaid, millega pääseks tulekahjule piisavalt lähedale, et saaks alustada kustutustöid. Piir tõdes, et kustutustööd on keerulised, sest päästeautod on üle Eesti maastikutulekahjusid kustutamas. 

Kopter, mis ala kustutab, käis korra Tartus kütust juurde tankimas. Tallinnast on aga teel lisakütus, et kopter ei peaks nii kaugel käima, vaid saaks tulekahju lähistel tankida.

Tulekolle asub linnulennul ligi kolme kilomeetri kaugusel Kirna õppekeskusest. Tööde käigus läks katki üks ATV, mille abil uuriti, kui kaugele saab masinatega sõita ning kust annaks vett kustutustöödeks võtta. Et looduskaitsealale ei vii ühtki teed, oodatakse roomikute ja teiste masinate saabumist. 

Päästeameti peaspetsialist Toomas Arumäe ütles, et olukord pole tuulevaikse ilma korral kõige raskemate tagajärgedega. «Kui tuulevaikne ilm jätkub, on meil vaid kustutamise töö. Kui aga tõuseb tuul, läheb asi «põnevaks»,» rääkis Arumäe.  

Poole nelja paiku hakkas kergelt vihma tibutama. Vahepeal müristas ja lõi paar korda välku. Just pikselööki peetakse võimalikuks tulekahju alustajaks, kuid seda pole veel kinnitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles