Video: finaalikoha tähistamine lõppes Prantsusmaal laamendamisega, viga sai 27 inimest (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa jalgpallifännid tähistasid eile õhtul üle riigi koondise pääsu MM-finaali, sest Peterburis peetud poolfinaalis saadi 1:0 jagu Belgiast. Kahjuks võtsid Nice'is pidustused õhtu käigus ebameeldiva pöörde, puhkenud paanika ja rüsina järel vajas arstiabi vähemalt 27 inimest.

Hetk enne lõpuvilet hakati Nice'is rahva keskel loopima pauguteid ja inimesed tormasid tulistamise kartuses väljakult minema, vahendab Reuters. Juhtunu rebis lahti linlaste hingehaavad, mis löödi sinna kahe aasta eest, kui Bastille' päeval sõitis islamiterrorist veokiga promenaadile rahva sekka, tappes 86 inimest. «Õnneks on enamik vigastusi vaid purunenud klaasist saadud haavad ja marrastused, sest inimesed kukkusid joostes,» ütles Reutersile prefektuuri esindaja Jean-Gabrie Delacroix.

Pariisis kulgesid pidustused üldiselt rahumeelselt, kuid leidus ka huligaane, kes loopisid Champs-Élysées'l politseinikke tänavakohvikutest haaratud mööbliga, politsei oli sunnitud kasutama pisargaasi. Teele tassiti plastist liiklustõkkeid, metallaedu ja isegi üks diivan. Triumfikaare ümbruses tähistasid finaalipääsu tuhanded inimesed. Prantsusmaa mängib pühapäevases finaalis kas Inglismaa või Horvaatiaga, kes selgitavad edasipääseja täna õhtul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles