Rally Estonia ajalugu: ka Markko Märtin ei suutnud esimest rallit kahjumist päästa

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimene Ralli Estonia toimus 2010. aastal ning selle võitis Markko Märtin. Kuigi rallilegend meelitas publikut raja äärde, ei suutnud see toona lapsekingades rallit majanduslikust kahjumist päästa.

«Markko starti saamine esimesel aastal oli hästi oluline. See oli üle aasta esimene võistlusstart. Muidugi ta oli legend. Oli, on ja jääb,» meenutab Rally EStonia korraldaja Tarmo Hõbe.  

«Saime tema turundusvankri ette. Oli selge, et publikuhuvi on suur ja esimese aastaga oli väga palju rahvast raja ääres. Kõik läks nagu raamatu järgi,» rõõmustas ta. 

Samas ei tõusnud ka Märtini osalusest suuremat majanduslikku tulu.

«Esimese aastaga me genereerisime korraliku majandusliku miinuse, mis viis meid väga lähedale sellele, et me oleks selle protsessi lõpetanud,» avaldas Urmo Aava.

Nagu tänaseks teame, on Rally Estonia siiski olnud jätkusuutlik. Tänavune Rally Estonia peetakse 13.-15. juulini Lõuna-Eesti teedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles