Video: Pööraste juhtide ohjeldamiseks pandi Stockmanni ristmikule reguleerijad

, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Stockmanni ristmikul viibivad hommikuste ja õhtuste tipptundide ajal liiklusreguleerijad, et suurendada ristmiku läbilaskevõimet.

Turvafirma Meeskond OÜ juhatuse liikme Eigo Sõsteri sõnul on Tallinna transpordiameti tellitud reguleerijate eesmärgiks rahustada Stockmanni ristmiku liiklust ja tagada, et fooritsükli muutudes ei sõidetaks ristmikku kinni.

«Teinekord on väga raske arvestada ja on inimlik eksimus, aga enamik kordadest on selline, kus juht mõtleb, et ah mina pressin veel läbi,» ütles Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ristmike kinnisõitmise kohta.

Rüütelmaa sõnas, et reguleerijate töö ristmikul on praegu eriti oluline, sest Gonsiori tänava ja Pronksi ristmiku vahetus läheduses on teetööd. 

Rüütelmaa ei oska veel ennustada, kauaks reguleerijaid ristmikule vaja on, kuid hetkel jälgitakse töökorraldust ja sellest olenevalt tehakse otsus. Rüütelmaa hinnangul on tänu liiklusreguleerijatele sujuvus nii Rävala maantee kui Pronksi-Liivalaia vahel mõlemas osas läinud paremaks.

Nii Sõster kui Rüütelmaa tõdesid, et reguleerijate töö on ohtlik ja nad võivad juhtide ebaviisaka käitumise ohvriks langeda, aga enamik liiklejaid on siiski mõistlikud ja reguleerijate tööga rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles