Maik-Kalev Kotsar: Bourousis tunnistas mulle oma patu üles

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondise 21-aastane keskmängija Maik-Kalev Kotsar tõdes pärast MM-valikmängus Kreeka käest saadud 56:78 kaotust, et vastas olid väga kogenud ja targad mängumehed ning just tolle kogemusega Kreeka lõpuks mängu ka ära võttis.

Kotsari vastaseks tsentris oli 2015. aastal Madridi Realiga Euroliiga võitnud Kreeka 34-aastane vanameister Ioannis Bourousis. Kui võistlusmängus polnud Kotsar varem nii kõva tasemega mehega üks-ühele vastamisi olnud, siis trennis küll. «Näiteks ülikoolis olen mänginud viis viie vastu nii, et Michael Beasley (hetkel New York Knicksi ridadesse kuuluv ääremängija - toim) ja sellised mehed on platsil olnud. Kogemust nende vastu natuke on, aga ikka väga kõva mängumees oli Bourousis,» sõnas Kotsar.

Kohtumise kuuendal minutil nägi omapärast episoodi, kui pärast võitlust lahtise palli pärast sõnas Bourousis keskväljal Kotsarile midagi väikese naeratuse saatel. «Teema oli see, et kellest pall auti läks (kohtunikud andsid palli Kreekale - toim). Ta tunnistas mulle üles, et tema puutus viimasena!»

Koondiseperioodiga jäi Kotsar enda vaatevinklist rahule. «Oli väga hea tsükkel. Sain palju kogemusi ja õppida uute meestega koos mängima. Väga hea vaheldus tavahooajale,» sõnas Põhja-Carolina ülikooli meeskonda kuuluv korvpallur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles