Viienda kohaga leppinud Taaramäe: oleksin pidanud ise kõvem olema

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rein Taaramäe leppis täna peetud Eesti meistrivõistlustel grupisõidus viienda kohaga, kaotades meistriks tulnud Räimele 51 sekundit.

«Täna oli väga intensiivne ja raske päev. Oleksin pidanud ise kõvem olema, siis võinuks üksi eest ära sõita, aga sellist tunnet ei olnud. Tegelikult ma isegi ei proovinud lõpus,» rääkis Taaramäe keerulisest päevast.

«Mul oli mõte, et kui keegi ründab, siis proovin temaga kaasa minna, aga kui Mihkel ründaski, siis oli näha, et ma ei suuda sellele vastata,» rääkis Taaramäe. «Ma oleks täna tahtnud väga võita, sest ma pole alates 2013. aastast meistrisärki selga saanud. See on nii ilus vorm. Paljud meeskonnadki teevad endale nendes värvides vormi,» rääkis Taaramäe.

Küsimusele Tour de France'il osalemise kohta vastas Taaramäe: «Päris selge meie kooseis pole, liikmed öeldakse välja kas homme või ülehomme. Kuna see on minu meeskonnale kõige tähtsam võistlus, siis oodatakse koosseisu teatamisega viimase hetkeni. Ma ise arvan, et olen meeskonnas, aga eks näha ole.»

Taaramäele ei andnud tänane sõit mingit enesekindlust juurde: «Minek on selline hall. Otseselt särtsu pole, aga midagi väga kehva ka nagu pole. Olengi ju velotuuride sõitja ja päev-päevalt võib enesetunne paremaks minna. Seda enam, et ma ei pea, taha ega ilmselt ka suuda jahtida kõrget kohta kokkuvõttes.»

Prantsusmaa velotuuri peale mõeldes lausus Taaramäe: «Esimesed kümme päeva oleksid ettevalmistus velotuuri teiseks pooleks, mil hakkavad minu päevad. Kui ma Tourile lähen, siis minu töö ongi seal proovida sarnast esitust nagu Girol.» Teatavasti võitis Taaramäe 2016 aastal Itaalia velotuuril ränkrakse 134 kilomeetri pikkuse etapi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles