Video ja fotod sündmuskohalt: Põlvamaal said avariis viga viis inimest (2)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 14.40 paiku toimus liiklusõnnetus Põlvamaal Ahja alevikus, Tartu-Räpina-Värska tee 33. kilomeetril. Avariis sai viga viis inimest. 

Esialgsetel andmetel kaldus Tartust Räpina suunas sõitnud Volkswagenit juhtinud mees vastassuunda, kus põrkas kokku vastu tulnud Toyotaga.

Toyota taga sõitnud Ford Mondeot juhtinud mehel ei olnud enam piisavalt aega ohutuks pidurdamiseks. Ta püüdis avariisse sattunud sõidukitega kokkupõrget vältida ning keeras oma auto teelt välja paremale kraavi, kuid nii õnnetult, et sõitis vastu puud.

Fordis olnud kahest inimesest keegi viga ei saanud, meedikud vaatasid nende tervisliku seisundi kohapeal üle.

Volkswagenis olnud kaks inimest viis kiirabi haiglasse. Toyotas sõitnud neljast inimesest kolm viidi samuti haiglasse täiendavatele uuringutele. Kokku sai kolmes sõidukis viga viis inimest, praegu teadaolevalt nende vigastused eluohtlikud ei ole.

Õnnetuse täpsed üksikasjad selgitatakse menetluses, kuid esmastele andmetele tuginedes on alust arvata, et Volkswageni juhi kogu tähelepanu ei olnud sõiduteel ja võis püüda nutiseadmest uurida, kui pikk maa on jäänud sihtkohani.

«Autojuhi kogu tähelepanu peab olema sõiduki juhtimisel. Auto juhtimine ei ole kõrvaline tegevus, millele panustada muuhulgas,» toonitas Kagu jaoskonna välijuht Silver Hinto.

Kui vältimatult vaja, peatage kõrvaltegevuste ajaks auto või leidke kaasreisija, kes juhti ise lühima teekonna selgitamise, sihtpunkti otsimise või muu sarnasega abistab, soovitas välijuht.

Politsei selgitas veel, et esialgsetel andmetel kasutasid kõik nõuetekohaselt turvavarustust, autojuhid olid kained.

Liiklus õnnetuspaigal on tugevalt häiritud, liiklemiseks on vaba üks sõidusuund, politsei reguleerib kohapeal liiklust.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles