Videoküsitlus: mida arvasid sõitjad tasuta bussisõidu esimesel hommikul (27)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Postimees küsis Tartu bussijaamas maakonnaliinidel sõitjatelt, kui vajalikuks nad peavad võimalust sõita tasuta ehk täpsemalt nõnda, et pilet maksab null eurot. Kaamera ja mikrofoni ees on ka bussijuht.

Juuli esimesest päevast kehtib avaliku teenindamise lepingu alusel teenindatavatel Tartu-, Jõgeva-,  Valga-, Põlva-, Võru-, Viljandi-, Ida-Viru-, Järva-, Lääne-, Saare- ja Hiiumaa maakondlikel bussiliinidel piletihind null eurot.

Nulleurose piletihinnaga liine sõitvatel bussidel on silt «Tasuta» või on see sõna kuvatud elektroonilisele tabloole.

AS GoBus on teatanud, et bussi sisenedes tuleb bussijuhile öelda, millisesse peatusesse soovitakse sõita, ning seejärel sõit registreerida ehk valideerida ühiskaart. Kui sõita soovijal pole ühiskaarti ja ta ei soovi seda osta, annab bussijuht sõitjale vastava pileti. Sõidu registreerimata jätmine on võrdne piletita sõiduga, mis on karistatav kuni 10 trahviühikuga.

Ühiskaarti on võimalik osta bussijuhilt hinnaga 2 eurot. Need, kellel on ühiskaart olemas, ei pea uut soetama. Erineva kujundusega ühiskaardid on ristkasutatavad sõltumata nende kujundusest. Ristkasutuses on ka Tartu bussikaart.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles