Fotod ja video: politsei püüdis eriti ohtlikke kurjategijaid (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju- ja Raplamaal oli teisipäeval näha tavalisest rohkem korravalvureid, kes püüdsid kurjategijaid, kellest jäi maha ridamisi laipu. Õnneks oli tegemist vaid õppusega.

Action algas hommikul Harjumaal Kiilis. Siis sai politsei teate, et Kiili vallamaja ees on kurjategijate kaubik sõitnud rahva sekka. Üks inimene sai surma ja mitu inimest vigastada. Kaubikust väljunud kurjategijad röövisid ühe auto ja sõitsid sellega minema. See oli esimene hädakõne, millele politsei ja kiirabi pidid reageerima.

Veidi hiljem tuli häirekeskusse kõne Raplamaalt Urgest, kuhu kurjategijad röövitud autoga jõudnud olid. Teatati, et Urge tanklas on toimunud kurjategijate ja turvatöötajate vahel tulevahetus, mille käigus sai üks turvatöötaja surma.

Sealt kihutas jõuk Kõrvetaguse külla, kus nad peitsid kõigepealt auto ära. Üks inimene tuli vaatama, mis toimub, ja lasti pikemata maha. Veel üks inimene sai viga. Seejärel tungisid kurjategijad ühte majja ja võtsid pantvangi seal olnud ehitustöölised.

Esimestena jõudsid Kõrvetagusesse politseipatrullid, kes asusid kurjategijatega eemalt hõigates läbi rääkima ja nii-öelda külmutasid olukorra. Vahepeal saadi kurjategijatega nii palju kaubale, et nad kõigepealt ühe ja mõne aja pärast ka teise vigastatud pantvangi välja lasksid. Olukord lahenes siis, kui K-komando mehed majja tungisid ja kurjategijad kinni pidasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles