Katrina Lehis tuli vehklemises Euroopa meistriks, eestlannadele kolmikvõit! (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eile võitis Nikolai Novosjolovi vehklemise Euroopa meistrivõistlustel Novi Sadis hõbemedali, siis täna korraldasid tõelise medalisaju epeenaised, kes võtsid lausa kolmikvõidu! Finaalis vehklesid omavahel Kristina Kuusk ja Katrina Lehis. Euroopa meistriks krooniti Lehis, kes võitis hõbemedali teeninud Kuuske finaalis 15:14. Pronksmedalile tuli kolmaski eestlanna Julia Beljajeva. 

Kuusk oli avaringis 15:13 parem Aleksandra Zamachowskast (POL) võitis seejärel Mara Navarriat (ITA) 15:10. Kaheksandikfinaalis oli vastamisi venelanna Aizanat Murtazaevaga, kelle ta alistas tulemusega 15:10. Veerandfinaalis võitis Kuusk ukrainlannat Olena Krõvõtskat 15:14.

Ühe torkega jõudis 16 parema sekka eelmise aasta EM-pronksi kaitsev Julia Beljajeva, kes alistas Marie-Florence Candassamyga (FRA) 14:13. Kaheksandikfinaalis alistas ta 15:10 Amalia Tatarani. Veerandfinaalis alistas Beljajeva rumeenlanna Ana Maria Popescu 15:9.

Lehis alistas avaringis 15:12 Iisraeli vehkleja Nikol Gavrielko ning oli 9:9 pärast lisaaega parem Dorina Budaist (HUN). Kaheksandikfinaalis oli ta 15:6 parem rumeenlannast Maria Udreast. Veerandfinaalis alistas Lehis poolatari Renata Knapik-Miazga 15:13. 

Kuusk alistas poolfinaalis Beljajeva 15:7 ning sammus edasi finaali. Beljajeva jaoks tähendab see seda, et sellel aastal tuleb leppida EMil pronksmedaliga. Teises poolfinaalis suutis ülipõnevas poolfinaalis Lehis alistada venelanna Violetta Kolobova otsustava torkega 14:13.

Finaalis kohtusid omavahel Kristina Kuusk ning Katrina Lehis. Lehis alistsas otsustava torkega Kuuse finaalis 15:14 ning tuli esmakordselt Euroopa meistriks. Kuusk sai kaela hõbemedali ning Beljajeva teenis poolfinaali jõudmisega endale pronksmedali. 

Naiste epee poodium
Naiste epee poodium Foto: Kuvatõmmis

Kirpu langes kaheksandikfiaanlis

Kirpu alistas avaringis sakslanna Ricarda Multereri 15:12 ning võitis seejärel ungarlannat Anna Kuni 15:14. Kaheksandikfinaalis kohtus Kirpu Rio olümpial Venemaa koosseisus naiskonnavõistluses pronksmedali võitnud ning kahekordse individuaalse Euroopa meistri (2015, 2017) Violetta Kolobovaga. Kuigi Kirpu suutis tiitlikaitsja vastu 0:4 kaotusseisust ilusti välja tulla, pidi ta leppima 13:15 kaotusega.

Poolfinaalid ja finaalid on järelvaadatavad: 

 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles