Postimehe video: sajad loomaarstid lõid linnahalli treppidel laulu lahti

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile algas Tallinnas 24. üle-Euroopaline väikeloomaarstide kongress, mille korraldamises jõudis Eesti ette nii Lätist-Leedust kui ka Soomest. Täna hommikul kogunesid osalejad linnahalli treppidele, et pidada maha uhke ühislaulmine.

Eesti Väikeloomaarstide Seltsi presidendi Ingrid Hangi sõnul oli ühislaulmise mõtte algatajaks loomaarst Tiina Toomet. «Tahtsime laulda lemmikloomade kiipimise ja registreerimise tähtsusest,» sõnas Hang. «Eestlased on ju laulurahvas ning kuna meil on siin praegu 1200 delegaati 40 riigist koos oma abilistega, soovisime me nendega jagada killukest Eesti laulu- ja tantsupidude tuntusest.»

Laulu tühjalt kohalt loomise asemel otsustati kasutada viisi, mis võimalikult paljudes riikides tuntud oleks ning seetõttu sai valituks «Sepapoisid.» Sõnad pani kokku Väikeloomaarstide Selts eesotsas Helen Valki ja Katrin Mägiga. Hangi hinnangul kogunes linnahalli treppidele laulma mõnisada loomaarsti ning osalejate arvukus oli korraldajatele meeldivaks üllatuseks.

Et üle Euroopa asetsevate lauljate kokkutoomine sõnade õppimiseks oleks liialt keeruline, pandi eesti- ja ingliskeelsed laulusõnad sisse kongressiraamatusse, mis igale osalejale anti. «Eile oli meil peale esimesi loenguid kongressi avatseremoonia, kus kõiki osalejaid tulema julgustati,» rääkis Hang. ««Sepapoiste» viis on rahvusvaheline ja ka laul ise oli lihtne — põhimõtteliselt tuli selgeks õppida ainult kaks rida teksti, mida siis korrati.»

Hangi sõnul oli kongressi korraldamise võimalus Eesti Väikeloomaarstide Seltsile suur au, sest korraldamisõigust ei olnud seni saanud ükski Balti riikidest ega ka meie põhjanaaber Soome. Kongressile eelnes aga neli aastat promotööd ja kõikjal, kus Eesti delegatsioon üritust tutvustamas käis, jagasid nad asjaosalistele kingiks Eesti loomaarstide poolt heegeldatud sinimustvalged lilled. Paljud neist lilledest jõudsid korraldajate rõõmuks lauljate rindades linnahalli treppidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles