Pildid ja video: uuenenud Regula tuleb kogu suveks Virtsu-Kuivastu liinile

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TS Laevad toob reedel suvehooajaks Virtsi-Kuivastu liinile parvlaeva Regula, mis jääb Tõllu ja Pireti kõrval kolmanda parvlaevana mandri ja Muhumaa vahel reisivaid inimesi teenindama kogu suveks.

Regula teeb esimese reisi reedel kell 11.45 Virtsust. Kolmas parvlaev sõidab mandri ja Muhumaa vahelisel liinil kuni 1. septembrini.

2016. aasta suvel ärimees Vjatšeslav Leedolt nelja miljoni euro eest ostetud Regula läbis hiljuti põhjaliku uuenduskuuri, mis läks maksma 35 000 eurot.

Osaliselt vahetati välja Regula põrandakate, salongi paigaldati uued diivanid, samuti said uue värvikatte parvlaeva salong ja korpus. Pärast ülevärvimist sai Regula uue välisilme, mis sarnaneb Türgist tellitud Leigeri ja Tiiu ning Poola laevatehases ehitatud Tõllu ja Pireti välisilmele.

Regula kapten Tiit Leis kirjeldas oma käe all Virtsu-Kuivastu liinil sõitvat Regulat kui vana head laeva, mis suudab veel pikalt reisijaid teenindada.

Pool sajandit tagasi merekooli lõpetanud ja pea kogu oma meremehekarjääri vältel kaptenina töötanud Leis on harjunud töötama klassikalist tüüpi parvlaevadel.

«Regula saab kolme aasta pärast 50-aastaseks ja nagu näete, on laev väga heas seisus. Ma kahtlen, kas TS Laevade tellitud uued parvlaevad näevad 50 aasta pärast välja sama head, kui Regula täna,» ütles Leis.

Kui Leisil oleks valida, kas jätkata Regula kaptenina või minna juhtima mõnd uut TS laevade parvlaeva, siis temal ei ole selles suhtes mingit kahtlust. «Regula on minu vana armastus ja nii see ka jääb,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles