Siim-Sander Vene liidrikoormast: veteranide värk

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondislane Siim-Sander Vene sõnas enne nädala pärast toimuvat Eesti – Soome maavõistlust, et tunneb end koondises hästi vaatamata sellele, et mitmed liidrid on koosseisust puudu.

Eesti korvpallikoondise pikaaegsed liidrid Janar Talts (35) ja Kristjan Kangur (35) sel suvel rahvusmeeskonda ei esinda, mis tähendab, et varasemast suuremat raskust peab enda õlgadel kandma lõppenud hooajal Itaalia meistriliigas Varese ridades mänginud Vene.

«Veterani värk. Aeg on läinud nii palju edasi, et mul tuleb liidrikoormat kanda. Aga see on asjade loomulik käik. Vanemad väsivad ära, nooremad tulevad peale,» ütles Vene.

Ääremängija sõnul algab iga mäng seisult 0:0 ning väljakule jookseb jätkuvalt mõlemalt poolt viis mängijat. Seda ka siis, kui koondises pole Taltsi ega Kangurit. «Küll noored mehed protsessi käigus õpivad. Meie poistel on talenti, eks vaatame, mis me kokku saame,» sõnas ta.

Lõppenud klubihooaeg algas Venele raskelt, ent kujunes isiklikus plaanis edukaks. Itaalia meistriliigas jõudis Vene Varesega play-offi, kus küll kaotati avaringis 0:3. «Mul jäi pool hooaega vahele, mis oli halb. Teistpidi, töötasin end raskest seisust üles. Hooaja lõpus asjad juba toimisid, kahju, et play-offis 0:3 kaotasime. Muidu oli kõik hästi.»

Tulevikust rääkides ei tahtnud Vene enne midagi öelda, kui asjad on kindlad. «Kunagi ei tea, kust pakkumine tuleb. Siin mängib nii palju asju rolli, et enne ei ole mõtet rääkida, kui konkreetsed pakkumised laual.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles