Video: metsatulekahju kohal oleks äärepealt kokku põrganud droon ja PPA helikopter (3)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval jäi olemata suur õnnetus, kui äärepealt oleksid kokku põrganud Kanal 2 ajakirjaniku droon ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) helikopter.

Kanal 2 ajakirjaniku Kaspar Poki sõnul oli see tõenäoliselt kõige ärevam hetk tema droonilennutamise ajaloos.

Pokk läks pühapäeval Aegviitu, et teha lugu metsatulekahjust. Kohale jõudes küsis ajakirjanik päästetööde juhilt droonilennutamiseks luba, mis ka anti, sest juhi teada oli kopter kustutustöödelt lahkunud.

Poki sõnul aga tekkis järsku 1,8 kilomeetrit eemale lennates ekraanile kopter, mis justkui poleks pidanud seal enam olema. Poki sõnul on tegemist õnneliku juhtumiga.

«Kui minul, kes teeb päästjate ja politseiga igapäevaselt koostööd, tean mängureegleid ning kooskõlastan kõik lennud, juhtub midagi sellist, siis mis võib juhtuda mõne hobilennutajaga, kes kokkuleppimata kaadreid püüdma läheb,» arutles Pokk. «Niiviisi võib kokku keerata ikka ühe väga suure jama,» tõdes ajakirjanik.

PPA lennusalga juht Kalmer Sütt ütles portaalile Geenius, et antud olukorras oli tegu kommunikatsiooniveaga.

«Oleme praeguseks läbi kuulanud selle sündmuse raadioside salvestuse ning esialgsel hinnangul oli tegemist kolme osapoole (PäA, PPA ja drooni juht) omavahelise kommunikatsiooniveaga, mille tõttu droon ka alasse lubati,» ütles Sütt portaalile.

Intsidendi kohta on PPA esitanud raporti ka lennuametile, kes menetleb juhtumit oma vaatenurgast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles