Otse: kas oleme valmis selleks, mida toob endaga kaasa tehisintellekt? (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TTÜ korraldab teisipäeval koostöös Kaitseministeeriumiga TTÜ Küberkonverentsi, millelt Postimees teeb otseülekande.

Kaitseministeerium, Tallinna Tehnikaülikooli küberkriminalistika ja -julgeolekukeskus ja Eesti Interneti Sihtasutus korraldavad 12. juunil Mektory TTÜ Küberkonverentsi, mille peateema on "Kas Eesti vajab küberkindlustust?". Esmakordselt toimuva ürituse eesmärk on koondada kõiki selle valdkonna praktikuid Eestis ja luua platvorm ühiskondlikuks diskussiooniks, mille eesmärk on tugevam ja turvalisem E-riik.

Esimese TTÜ Küberkonverentsi seminarid ja töötoad käsitlevad mitmeid teemasid küberjulgeolekust viipemaksekaartide ja iseautode turvalisuseni välja. Muuhulgas küsitakse, mis toimub küberruumis ja kas oleme valmis selle varjukülje avaldumiseks? Kas oleme valmis ohtudeks, mille toob kaasa tehisintellekti areng? Kuidas valmistuda riskideks ja kas täielik turvalisus on üldse võimalik?

Konverentsi esimene pool on eestikeelne ning täis Eesti tegijaid. Pealelõunal liitub konverentsiga Cyber Security Summer School ja tegevus muutub rahvusvaheliseks (osaliselt inglise keelseks). Näiteks tutvustatakse Malwarebytes uut laborit TTÜ Mektorys, üles astuvad nii Eesti kui välismaised küberstaarid nagu Peeter Marvet (Zone Media), Raido Orumets (BCS), Toomas Lepik (TTÜ) ja Jenny Radcliffe (Host of The Human Factor Podcast, UK) ja Lisa Forte (Red Goat Cyber Security, UK).

Ürituse korraldaja Birgy Lorenzi sõnul on tegemist viimase aja kõige suurema küberkaitse kogukonna kogunemisega, kus osalevad teadlased, tudengid, turvaspetsialistid ja ametnikud. “Meie kõigi ühine eesmärk on tuua digitaalne ohutus ja küberturvalisus tavainimesele sammukese lähedamale, et kõikidel oleks infoühiskonnas mõnusam toimetada,” selgitas Lorentz.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles