Postimehe video: väravaautor Purje selgitas, miks Eesti teisel poolajal paremini mängis

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti koondise 1:3 kaotusmängus Marokoga värava löönud Ats Purje sõnul muutus meeskonna mängupilt teisel poolajal ilusamaks, kuna vastaseid hakati kõrgemalt peale võtma.

«Esimene poolaeg üritasime kaitsta nii palju kui võimalik. Teadsime, et nad ründavad suurte jõududega ning proovisime asjad taga korras hoida. Seetõttu ei suutnud me ise üldse rünnakule minna. Teisel poolajal võtsime nad kõrgemalt kinni ja olime palliga enesekindlamad. Ja oligi kohe parem mängupilt,» lausus Purje.

58. minutil vahetusest mängu sekkunud ning 76. minutil Eesti värava löönud Purje hinnangul oli 0:2 kaotusseisust väljakule tulla mentaalselt lihtsam. «Kaotusseisus on ründaval mängijal lihtsam mängu sekkuda. Saab väljakule tulla pingevabamalt ja mõned asjad tulevad paremini välja.»

Oma mängu võttis Purje kokku järgnevalt: «Väravat lüüa on alati hea, aga päris palju oli minu mängus ka praaki. Mul oli tahtmist päris palju.»

Kuid millist rolli näeb ründaja omal koondises? «Vahepeal olen koondises, vahepeal mitte. Ma ei oska oma rolli praegu kirjeldada. Vaatame seda asja sügisel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles