Kaotusseisust välja tulnud maailma esireket võitis karjääri esimese suure slämmi tiitli (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simona Halep
Simona Halep Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Prantsusmaa lahtiste naiste üksikmängu finaalis alistas maailma esireket Simona Halep maailma kümnenda reketi Sloane Stephensi 3:6, 6:4, 6:1 ning võitis karjääri esimese suure slämmi tiitli.

«See on imeline ja ma ei suuda seda tegelikult uskuda. Olen sellest hetkest terve karjääri unistanud. Olen õnnelik, et esimene suure slämmi võit tuli just Prantsusmaal,» ütles Halep, kes oli varasemalt mänginud kolmel suurel slämmil finaalis, ent kõik kaotanud.

Halep tegi matši jooksul 18 äralööki, Stephens 16. Lihtvigu kogunes maailma esireketil 26, ameeriklannal aga 39. Mõlemad tennisistid lõid ühe serviässa, Stephens tegi ka ühe topeltvea. Murdepallidest realiseeris Halep kuuest viis, Stephens kuuest kolm.

Enne mängu

Stephens ja Halep on varem tenniseväljakul vastamisi läinud koguni seitsmel korral: praegune saldo räägib viis-kaks rumeenlanna poolele. Lisaks on Halep võitnud viimased neli omavahelist kohtumist, sealhulgas 2014. aastal Prantsusmaa lahtiste kaheksandikfinaalis. Viimati mindi vastamisi Cincinnati turniiril, kui Halep võitis kindlalt 6:2, 6:1.

Kui need faktid räägivad selgelt Halepi kasuks, siis võib-olla annab Stephensile lisajõudu, et neljandas ringis sai ameeriklanna jagu Eesti esinumbrist Anett Kontaveidist. Nimelt lõppesid Kontaveidi viimased kolm turniiri hilisema võitja käe läbi (Stuttgardis Karolina Pliškova, Madridis Petra Kvitova ja Roomas Elina Svitolina).

Juhul kui Stephens võidab Prantsusmaa lahtised, siis Kontaveidi kummaline seeria jätkub ning lisaks sellele saab ameeriklannast kahekordne suure slämmi turniiri võitja (esimene võit 2017. aastal USA-s). Halepil on tegemist neljanda finaaliga, kuid kordagi varem pole rumeenlanna triumfeerinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles