Vahva video: jääkaru Nord nautis uut polaariumi täiel rinnal

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval oli Tallinna loomaaia jääkaru Nordil tähtis päev — isakaru pääses esmakordselt oma uue kodu õuele möödunud sügisel valminud polaariumis.

Nordi kolimine võttis aega ligi pool aastat, sest oma elu jooksul mitmeid kordi kolima pidanud jääkaru suhtus transpordikasti väga umbusklikult. Talitajad meelitasid teda toiduga transpordikasti tasa ja targu, kuid paraku ei õnnestunudki transpordikasti luuki jääkaru selja taga sulgeda. 

Nord transporditi polaariumisse 24. mai varahommikul kasutades üldanesteesiat. Ühtlasi avanes siis Eesti Maaülikooli veterinaaridel võimalus uurida Nordi haiget tagakäppa, mis oli loomaaia töötajatele pikka aega muret tekitanud. Jääkaru käpast võeti kõik vajalikud proovid ning tehti röntgen selleks Eesti Maaülikooli loomakliinikust kohale toodud röntgeniseadmega. Need protseduurid olid vajalikud, et alustada uue raviplaaniga, mis kooskõlastati nii Viini kui Rotterdami loomaaedade veterinaararstidega ning mille kiitis heaks ka Euroopa jääkarude paljundusprogrammi veterinaarnõunik. 

Esialgu Nordi veel õue ei lastud, sest loom vajas aega uue elukohaga harjuda. Kogenud karuisa sai sellega aga kiirelt ühele poole ning üleeile lubati tal esmakordselt uudistada oma uut suurt aedikut ja sügavat basseini. Nord oli väga uudishimulik ning vaatas uue avara territooriumi üle. Tema tähelepanu püüdsid koheselt klaasi taga seisvad külastajad, keda ta lähemalt uurima tõttas.

Ei läinud poolt tundigi kui juba esimene suplus uues basseinis tehtud oli. Pärast suplust püherdas Nord veidi murul, et kasukat kuivatada, jalutas seejärel erinevaid polaariumis kasvavaid taimi uudistama ja kaevas muruplatsile esimese augu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles