Video ja galerii: kontorirotid läbisid kesklinnas kilomeetrise labürindi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu südalinnas jooksid täna võidu kostümeeritud kontorirotid, kelle osalustasud annetatakse laste ja noorte kriisiprogrammi leinatoetuslaagrite toetuseks.

Kontorirotid pidid läbima kilomeetrise raja tulvil takistusi, nagu näiteks pärisrottide lemmikajaviide – minilabürint, veetakistus vihmuti kujul, samuti tuli käsi värvi sisse kastes ühine kiirmaal luua. Rekordarvu ehk 42 võistkonna peale koguti heategevuseks ühtlasi seni suurim summa – 3440 eurot.

Töötukassa esindaja meeskonnast Kiired ja Töökad teatas finišisse jõudes, et emotsioon on vägev. Nemad on ürituse iga-aastased osalejad. “Ja heategevuse nimel jookseme veel!” kinnitas ta.

Samuti olid liduma tulnud Külalised Estonia SPAst, kes lõõgastusid ja võtsid rahulikult. “Pidime küll mõnest mööda jooksma, sest meil oli saun sooja pandud ja massaažiajad ootavad,” jutustasid tiimi liikmed. Võistkond jäi kohaga rahule, sest ehkki alustati viimasena, jäeti paljud selja taha. “Me oleme spaas hästi välja puhanud ja Eestit külastava Dubai printsi auks sidusime rätikud pähe, et tema tähelepanu võita,” rääkis meeskonna kapten.

SW Energilised olid aga kaasa haaranud nii mõndagi sellist, millega õnnestub isegi jooksu ajal vajaduse korral tööd jätkata. “Kuna mina olen soojatootmisettevõttes projektijuht, võtsin osa katlamaja korstnast kaasa. Kaasas on ka raamatupidaja, kes ajas paberid korda, ja turundusjuht, kes meid reklaamib. Jooksu pealt,” tutvustas võistkonna esindaja.

Tiim Scanfil 4 hindas raja väga raskeks. “Veetakistus oli kõige hullem, tagumik siiamaani märg, aga muidu oli äge,” võtsid nad kokku. “Jooksime laste heaks.”

Leinatoetuslaagrid on mõeldud 7–18aastastele lastele-noortele, kes viimase kahe aasta jooksul on kaotanud lähedase pereliikme. Tavapärastest laagritest erinevad need selle poolest, et iga päev tehakse rühmatööd ja ollakse eakaaslastega turvaliselt koos. Grupis avaneb võimalus rääkida kaotusest tingitud muutustest, jagada kogemusi ja kuulata teisi, korrastada mõtteid ja tundeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles