Video ja galerii: Aigar Leok selgitas, mida enduro endast täpsemalt kujutab

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel sõidetakse Eestis esmakordselt rahvusvaheline enduro suurvõistlus, Tallinna GP nime kandev enduro maailmameistrivõistluste etapp. Rahvusvahelisel areenil näeb üle kolme aasta stardis ka eestlast Aigar Leokit, kes selgitas Postimehe palve peale, mis asi see enduro üldse on.

«Enduro võib kokku võtta täpselt samamoodi nagu ralli, mis koosneb kiiruskatsetest, ülesõitudest ning tehnika korras hoidmisest terve päeva jooksul,» sõnas Leok, kes ise on tipptasemel endurot sõitnud kokku viis aastat. «On juhuseid, kus kõige kiiremad ei võida. Meil tuleb päevas üheksa-kümme kiiruskatset, meil on pikad ülesõidud ehk sisuliselt on tegu ralli koopiaga.»

Enduro koosneb kolme erinevat sorti kiiruskatsetest. «Esiteks on krossikatsed, mis on sirge peal kurvitamine või krossirada. Siis on endurokatse, mis on üldjuhul kõige pikem ning sõidetakse metsas. Ning siis on ekstreemkatse, mis on neist kolmest kõige lühem, aga kõige tehnilisem,» selgitas Leok.

Leokile endale meeldib kõige rohkem mõistagi krossikatse. «Aga kuna viis aastat sai endurot sõidetud, siis meeldib ka see. Ekstreemkatsetega on mul varasemalt raskusi olnud, aga siin ei tundu see nii hull.»

Seda, mis on enduro täpsemalt, saab lugeda juba homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles