Videoreportaaž kõrgustest: kuidas käib kaitseväe lennukiga tulekahju kustutamine (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba kuuendat päeva põleb kaitseväe keskpolügoonil ligi 160 hektarit maastikku, mida vahelduva eduga kustutavad kaitseväe lennuk ning PPA kopter. Postimees astus pardale ning uuris kuidas seesugune kunsttükk lähemalt võiks välja näha.

Ühe tankimisega suudab rohelind pardale võtta ligikaudu poolteist tonni vahuga segatud vett, mis pilootide oskusliku lennutehnika tulemusel lõpuks õigel hetkel läbi 30-sentimeetrise kõhu all asuva augu lõpuks paagist vabastatakse.

Mõistagi on kustutuslend kõike muud kui tavapärane ning sellisteks olukordadeks treenitakse õhuväes regulaarselt. Igapäevaselt veepaaki lennukil muidugi peal ei ole, kuid pilootide sõnul on olnud ka hetki, kui paaki hoitakse peal mitu kuud.

Kokku tohib kaheliikmeline lennukimeeskond kustutamislende teha kuni 10 tundi. Sellepärast on nädala jooksul Tapal käinud põlengule vett kallamas kaks erinevat vahetust.

Kui meil oli täna lootust veel ehk õhtusele grillipeolegi jõuda, siis näiteks möödunud pühapäeval jõudsid piloodid Pille Joala ja Mati Sikk 10 tunniga visata vett alla 27 korral ehk kokku üle 40 tonni kustutusvett.

Vaata lähemalt videost!

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles