Video: Vanemuises valmib muusikal armastusest ja hirmsast kättemaksust

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval esietendub Vanemuise suures majas Stephen Sondheimi muusikaline põnevik «Sweeney Todd», alapealkirjaks «Fleet Streeti põrgulik pardur». Lavastaja Tanel Jonase sõnul on see romantiline ja võimas lugu igikestvast armastusest, kättemaksust ja sellest, kuidas inimestest lihapirukaid teha.

«See on, ilma naljata, üks võimsaimaid muusikateoseid, mis kaasajal loodud,» lisas lavastaja. «Teater on loodud suurte lugude jaoks ja suurust selles loos on, samuti kirge. Ühesõnaga, seal on kõike, mida ma teatris hindan, sellepärast me seda teemegi.»

Tänases päevases proovis tulid peaosades lavale Rasmus Kull (Sweeney Todd), Maria Annus (pirukapoe pidaja Nellie Lovett), Lauri Saatpalu (kohtunik Turpin), Valter Soosalu (habemeajaja ja juuksur Adolfo Pirelli), Pirjo Jonas (Sweeney Toddi tütar Johanna Barker) jt.

Fleet Streeti põrguliku parduri loo muusikajuht ja dirigent on Martin Sildos. Esietendus on 2. juunil Vanemuise suures majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles