Tipphetked: üliraskest seisust välja tulnud Zopp võttis teise vägeva võidu järjest (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti esinumber Jürgen Zopp (ATP 136.) alistas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste teises ringis belglase Ruben Bemelmansi (ATP 110.) 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 ja jõudis esmakordselt suure slämmi turniiril kolmandasse ringi.

Kui avaringis ei teinud Zopp kogu mängu jooksul ameeriklase Jack Socki vastu ühtegi topeltviga, siis mängu Bemelmansiga alustas eestlane suisa kahe topeltveaga ja kaotas oma servigeimi, mis otsustas esimese seti. Teises setis kaotas Zopp kaks esimest servigeimi, suutis ühe murde tagasi saada, kuid enamaks eestlane võimeline polnud.

Seejärel algas Zoppi võimas tagasitulek, 30-aastane eestlane võitis oma eakaaslase vastu kolm setti järjest. Kolmandas setis murdis eestlane 1:0 eduseisul vastase servigeimi, mis jäi ka ainsaks murdeks selles setis. Järgmises ehk neljandas setis murdis Zopp kolm servigeimi Bemelmansi kahe vastu.

Viiendas ehk otsustavas setis tegi Zopp tähtsa servimurde 2:2 viigiseisul (enne seda olid mõlemad mängijad korra oma pallingugeimi vastasele loovutanud) ja suutis seejärel lõpuni oma servi hoida.

Suure slämmi turniiril kolmandasse ringi (32 parema hulka) jõudmine on Zoppi karjääri parim saavutus. Seni oli Zopp jõudnud kahel korral teise ringi (2014 Prantsusmaal ja 2012 USAs). 

Kolmandas ringis läheb Zopp vastamisi noore sakslase Maximilian Martereriga, kes on maailma edetabelis 70. kohal. Zopp ja Marterer pole omavahel varem kunagi kohtunud. Mäng peetakse tõenäoliselt ülehomme, täpne aeg on veel selgumisel.

Terve mäng järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Enne mängu:

Bemelmans ja Zopp on seni vastamisi olnud kolm korda. 2010. aasta lõpus võitis Zopp Helsingis vaipkattel peetud turniiril 6:4, 6:4 ning 2012. aasta märtsis jäi kõvakattega väljakul peetud Kremli karikaturniiril samuti peale Zopp 6:2, 6:0. Viimati mängiti aga eelmainitud Ateena turniiril ning seal saatis edu Bemelmansi.

30-aastane belglane on olnud karjääris parimal juhul edetabelis 84. kohal, seda 2015. aasta septembris. Suure slämmi turniiridel on tema laeks jäänud kahel korral kolmandasse ringi jõudmine, seda suutis ta 2015. aastal US Openil ja mullu Wimbledonis. Prantsusmaa lahtistel on Bemelmans enne tänavust mänginud põhiturniiril vaid korra, kui kaotas 2015. aastal avaringis Benjamin Beckerile.

Mida mängust maailma 110. reketi Bemelmansiga oodata? «Bemelmans on vasakukäeline, ebamugav vastane. Mäletan, kui nad mängisid kunagi Ateena Challengeril, kui Jürgeni treener oli veel Pasi Virtanen,» meenutas Kanal 12 ja Postimees.ee eetris Prantsusmaa lahtiste ülekandeid kommenteeriv tenniseekspert Margus Uba 2012. aasta novembris peetud kohtumist, mille Bemelmans 6:3, 6:4 võitis.

«Jürgen oli tollal selgelt parem mees platsil, aga lihtvigu tuli lõpuks nii palju, et belglane võitis. Jürgeni õnneks saab ta nüüd ühe puhkepäeva, et emotsionaalselt taastuda. Suure tõenäosusega ei tule mäng suurel väljakul, nii et võib-olla ka publiku survet nii palju taha ei tule,» arutles Uba.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles