Video ja galerii: ründaja tappis politseirelvaga Belgias kolm inimest (29)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ründaja tappis Belgias Liège`i linnas politseirelvaga kaks korrakaitsjat ja ühe läheduses viibinud isiku ning vigastas kahte politseinikku.

Täna hommikul kell 10.30 kohaliku aja järgi Belgias Liège'i linnas toimunud tulistamises sai surma kaks politseinikku ja lähedalviibinud isiku, teatasid ametnikud täna. Juhtumis sai viga veel kaks korrakaitsjat.

«Kaks politseinikku said surma ja veel kaks on haavatud,» ütles Liège'i prokuratuuri kõneisik Catherine Collignon AFP-le.

Ründaja oli Belgia päritolu Benjamin Herman, kes oli politseile teadaolevalt vanglas radikaliseerunud.

Belgia riikliku ringhäälingu RTBF andmetel rünnati politseinikke linna ühel tähtsaimal liiklussõlmel Boulevard ´Avroyl asuva kohviku lähedal.

Sündmuspaik Liege`i linnas.
Sündmuspaik Liege`i linnas. Foto: Francois Lenoir / Reuters

Herman peeti kinni tavapärase dokumendikontrolli ajal, kuid ründaja keeldus isikut tõendavat dokumenti näitamast. Mehel oli kaasas ka nuga.

«Noaga relvastatuna järgnes kahtlusalune kahele politseinikule ja pussitas neid mitu korda. Ta võttis nende relvad. Ta kasutas relvi politseinike vastu, kes surid,» ütles prokurör Philippe Dulieu pressikonverentsil. Mõlemad elu kaotanud korrakaitsjad olid naissoost.

Dulieu sõnul lasi ründaja seejärel maha 22-aastase mehe, kes istus sündmuskoha lähedal pargitud autos. Siis võttis ta lähedalasuvas koolis pantvangi ühe naise.

«Liège'i politsei sekkus. Ta tuli (koolist) välja, tulistades politseinike pihta, haavates neist mitut jalgadest. Ta lasti maha,» lisas Dulieu.

RTBF teatas viitega politseile ja päästeametile, et tulistaja võttis pantvangiks lähedalasuva Waha lütesumi koristaja.

Eriüksuslased lasid vastasseisus ründaja maha.

Korrakaitsjad on Liege`i tulistamise sündmuskoha sisse piiranud.
Korrakaitsjad on Liege`i tulistamise sündmuskoha sisse piiranud. Foto: John Thys / AFP

Sündmuskoht on sisse piiratud ja inimestel palutakse piirkonnas liikumist vältida.

Kohaliku meedia teatel karjus ründaja «Allahu akbar!».

«Juhtumiga on seotud elemente, mis viitavad, et see võis olla terrorirünnak,» sõnas riikliku prokuratuuri esindaja Eric Van Der Sypt.

Siseminister Jan Jamboni sõnul tegeleb rünnaku uurimisega riiklik terrorivastane kriisikeskus.

«Meie mõtted on selle kohutava kuriteo ohvritega. Püüame praegu täpselt selgeks teha, mis juhtus,» kirjutas minister Twitteris.

Kommentaarid (29)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles