VIDEOINTERVJUU AirBalticu juht: sihtkohtade arv Tallinnast kasvab oluliselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AirBalticu juht Martin Gauss ütles täna Riias Postimehele, et kaks korda suurematele Bombardieridele üleminek võimaldab neil alandada lennupileti hinda veelgi, lennukipargi suurendamine aga kasvatada ka Tallinnast väljuvate lendude sihtkohtade arvu.

Võttes arvesse viimaste aastate häid majandustulemusi, on Läti rahvuslik lennufirma airBaltic otsustanud minna 2025. aastaks üle ühele lennukitüübile ja suurendab lennukiparki tänase 31 lennuki asemel kuni 80 lennumasinani. 

Bombardier CS300 lennuki kasuks pani airBalticu otsustama asjaolu, et võrreldes juba täna kasutusel olevate Bombardier Q400 NextGen lennukitega – kus on ainult 75 istekohta –, on CS300 tüüpi lennukites 150 kohta. Gaussi sõnul on see kõige odavama istekoha maksumusega lennuk, mis võimaldab neil ka 22 protsenti kütusekulu kokku hoida.

«Kuna me võtame kasutusele märksa säästlikumad lennukid, kus istekoha maksumus on senisest madalam, siis me saame jätkata lennupiletite hindade alandamisega. Arvestades, kuidas kütusehinnad praegu tõusevad, siis võtame kasutusele väga hea lennuki,» märkis airBalticu tegevjuht.

Vaata lähemalt juuresolevast videointervjuust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles