Tipphetked: Zopp alistas hiilgavas stiilis maratonmatšis maailma 14. reketi (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti esireket Jürgen Zopp (ATP 136.) alistas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringis ameeriklase Jack Socki (ATP 14.) 6:7 (4), 6:2, 4:6, 7:6 (5), 6:3. Viiesetiline maratonmatš kestis kolm tundi ja 45 minutit.

Zopp alustas matši maailma tippmängija vastu hästi, kui murdis 2:1 eduseisus ameeriklase servigeimi. Järgmises geimis andis eestlane murde tagasi. Seejärel suutsid mõlemad mängijad oma servi hoida ja avaseti võitja selgus kiires lõppmängus, kus Sock kohe juhtohjad haaras ja lõpuks kolmanda settpalli realiseeris.

Teist setti alustas Zopp servimurdega, olles enne otsustavat punkti raisanud neli murdepalli, kuid viiendat enam eestlane kasutamata ei jätnud. Teist korda teises setis murdis Zopp Socki servigeimi 4:2 eduseisus ning viimases geimis hoidis eestlane oma pallingugeimi kindlalt. Kolmandas setis jäi Sock jälle murdega kaotusseisu, kuid murdis eestlase servigeimi omakorda 1:2 kaotus- ja 5:4 eduseisus.

Neljandas setis said mõlemad mängijad enne kiiret lõppmängu kirja ühe servimurde, kusjuures Zopp rabeles välja 1:4 kaotusseisust, kui võitis kolm geimi järjest. Kiires lõppmängus jäi eestlane samuti 1:4 kaotusseisu, kuid Zopp jõudis 4:4 viigini ja seejärel teenis punkt-punkti heitluses settpalli, mida kasutamata ei jätnud.

Viiendas ehk otsustavas setis tegi Zopp vajaliku servimurde 4:3 eduseisu ning hoidis seejärel oma pallingugeimi, kui realiseeris 40:30 eduseisul esimese matšpalli ning jõudis Prantsusmaa lahtistel teise ringi.

Statistika.
Statistika. Foto: rolandgarros.com

Järgmises ringis kohtub Zopp belglase Ruben Bemelmansiga (ATP 110.), kes alistas avaringis India esindaja Yuki Bambri (ATP 93.) 6:4, 6:4, 6:1. Bemelmans ja Zopp on seni vastamisi olnud kolm korda. 2010. aasta lõpus võitis Zopp Helsingis vaipkattel peetud turniiril 6:4, 6:4 ning 2012. aasta märtsis jäi kõvakattega väljakul peetud Kremli karikaturniiril samuti peale Zopp 6:2, 6:0. Viimati mängiti aga eelmainitud Ateena turniiril ning seal saatis edu Bemelmansi.

30-aastane belglane on olnud karjääris parimal juhul edetabelis 84. kohal, seda 2015. aasta septembris. Suure slämmi turniiridel on tema laeks jäänud kahel korral kolmandasse ringi jõudmine, seda suutis ta 2015. aastal US Openil ja mullu Wimbledonis. Prantsusmaa lahtistel on Bemelmans enne tänavust mänginud põhiturniiril vaid korra, kui kaotas 2015. aastal avaringis Benjamin Beckerile.

Vaata mängu täispikkuses:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

ENNE MÄNGU:

Kuigi Zopp kaotas kolmandas kvalifikatsiooniringis ukrainlasele Denis Kudlale (ATP 114.) 2:6, 1:6, pääses eestlane õnneliku kaotajana siiski põhitabelisse. Zoppi vaevas seejuures ka kõhuviirus ning eestlane oli õnnelik, et pärast kohtumist Kudlaga oli tal paar päeva aega taastumiseks.

Zopp aimas ette, et Pariisi jääb ta tegelikult kauemaks. «Teadsin, et neli meest on põhitabelist maha lennanud. Pidin ootelistis olema esimese kuue seas ning seejärel pidin ootama, et mõned matšid läheksid soodsalt. Mul vedas ikka mitu korda, aga kindlasti on mul väga hea meel! Saab vigade paranduse teha.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles