Citroëni halastamatu otsus - autolõhkujale näidati ust

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Meeke'i Citroen pärast Portugali ralli 12. kiiruskatsel tehtud avariid.
Kris Meeke'i Citroen pärast Portugali ralli 12. kiiruskatsel tehtud avariid. Foto: twitter.com/OfficialWRC

Ott Tänaku konkurent Kris Meeke ei kuulu enam MM-sarjas Citroëni hingekirja, sest on tänavu liiga palju oma autot lõhkunud, vahendab Autosport. 

Citroëni meeskonna juht Pierre Budar ütles, et Meeke'i õnnetused sellel hooajal on seotud ohutusega.

«Otsust polnud lihtne teha, sest see mõjutab nii juhti kui tema kaardilugejat, kuid see põhineb suures osas ohutusküsimustele, mis on mulle kui tiimipealikule murettekitavad,» sõnas Budar. «Seetõttu leidsime, et see otsus tuleb täide viia ennetava meetmena.»

Portugali MM-rallil sõitis Meeke teelt välja 12. katsel ning tema Citroën rullus vastu raja ääres olnud puid. Seejuures oli nii tal kui kaardilugejal Paul Nagle'il meeletult õnne, et nad õnnetuses tõsiselt vigastada ei saanud. Seljavalu kurtnud Meeke viidi küll kontrolliks haiglasse, kuid lasti sealt juba paar tundi hiljem tulema.

Korsika MM-rallil sai poodiumikoha konkurentsis püsinud Meeke’i ja Nagle’i ralli ootamatu lõpu 10. kiiruskatse viiendal kilomeetril, kui kurvis sõideti rajalt välja. Kurvi pidanuks sisenema hoopis kolmanda käiguga, kuid Nagle ütles selgelt: «Vasak viis.»

«Seal oli kolm kurvi ning mul oli kirjas viies käik, kolmas ja kolmas. Sattusin kergelt segadusse ning ütlesingi valesti,» selgitas Nagle hiljem.

Rootsi rallil sattus Meeke'iga intsidenti ka Tänak ise, sest 13. kiiruskatsel põrkasid eestlase ja põhjaiirlase autod kokku. Tänak ütles, et tema üritas aeglaselt liikunud britist mööduda, kui too teda rammis, Meeke väitis süü olevat meie mehel. Tõde on, nagu alati, kusagil vahepeal.

Citroën pole veel teada andnud, kes Meeke'i asemel meeskonnas sõitma hakkab. Sardiinia rallil stardivad Craig Breen ja Mads Östberg, üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb on kinnitanud oma osalemist Kataloonia rallil. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles