Päeva armsaim video! Siilil osalejad sattusid metsas kokku põdravasikaga (4)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Siil / Facebook

Suurõppusel Siil osalejad peavad palju aega veetma metsas ning seetõttu on vältimatu, et varem või hiljem satub nende teele mõni neljajalgne metsaelanik. Suur oli aga okaste üllatus, kui nad juhtusid kokku imearmsa eksinud põdravasikaga.

«Siili okkad kohtusid metsas eksinud põdravasikaga,» seisis suurõppuse Facebooki lehele tehtud postituses. «Keskonnaamet informeeris, et põdraema tuleb ilmselt titte otsima alles öösel, kui inimtegevus vaikseks jääb.»

Keskkonnaamet andis okastele ka teada, et hirm vasikale võõra inimlõhna külge jätmise kohta on pigem müüt ning seetõttu kasutasid sõdurid võimalust ja tegid armsast külalisest fotod ja video. Kui kohtumisele järgnenud öö jooksul oli veel põdravasika piiksumist kuulda, siis hommikul saabunud Veterinaaramet märkas värskeid suure põdra jälgi, mis oli selge märk, et põdraema leidis oma vasika ning toimetas ta turvaliselt oma koju tagasi. Lõpp hea, kõik hea!

Kui aga sina metsas jalutavat põdravasikat kohtad, ära torma teda kohe imetlema. Tõenäoliselt on ka vanaloom kusagil läheduses ning valmis oma järeltulijat iga hinna eest kaitsma. See kehtib kõigi inimesele ohtlike metsloomade kohta — poegi nähes tagane selles suunas, kust tulid. Kui satud kogemata ema ja poegade vahele, võib emasloom sind viivitamatult rünnata.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles