9. mai Tartus. Raadi monumendi ümbrus kaeti nelkide ja kevadlilledega (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu varasematel aastatel, tähistati tänavugi 9. mai ennelõunal Raadi memoriaalkompleksi juures võidupüha ning mälestati teises maailmasõjas hukkunuid. Monumendi esine sai juba kella 11ks nelkide ja kevadlilledega kaetud.

Paljud kohale tulnud inimesed kandsid rinnas Georgi linti. Muusika ja venekeelsete laulude saatel sättisid mälestajad, peamiselt Tartu venekeelse kogukonna inimesed, õisi monumendi ette veel mitu tundi hiljemgi.

Teiste seas käis koos perega Raadil Natalia Borodina. «Meie vanavanemad kannatasid tollal palju,» rääkis Borodina. Ta lisas, et ei süüdista kedagi, kuid mis teise maailmasõja ajal oli, see oli.

Teine tartlanna, Natalja Gužovskaja, tõdes, et 9. mai tähistamine on talle lapsepõlvest pärit traditsioon, mida ta soovib jätkata. Gužovskaja lisas, et ta ei häbene seda, et on venelane ning tal on oma väljakujunenud kombed.

Ehkki monumendi lähedusse oli saadetud patrullima ka üksikuid politseinikke ja abipolitseinike, ei läinud teadaolevalt nende sekkumist tarvis, sest kõik inimesed pidasid end üleval rahumeelselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles