Uus Eesti teleseriaal "Pank" pälvis žüriilt rahvusvahelise preemia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarja «Pank» peategelast mängib Sergo Vares.
Sarja «Pank» peategelast mängib Sergo Vares. Foto: Jekaterina Abramova

Uus teleseriaal "Pank" pälvis mainekalt žüriilt rahvusvahelise preemia äsja Brnos lõppenud Kesk- ja Ida-Euroopa suurimal teleseriaalide festivalil "Serial Killer".

Võistlusprogrammi oli eelkonkursi põhjal valitud kuus seriaali, teiste seas "Pank". Festivali lõppedes anti välja kaks preemiat, millest Special Mentioni auhinna pälvis sügisel ERR-is esilinastuv sari "Pank". Sarja produtsendi Paul Aguraiuja sõnul on tal erakordselt hea meel, et seriaal on pälvinud rahvusvahelist tähelepanu. "Meie eesmärgiks oli teha lugu, mis kõneleks 1990-ndate Eestist nii siinsele kui välismaisele publikule," ütles Aguraiuja. "Mul on hea meel, et žürii, kuhu kuulusid teiste seas Suurbritannia rahvusliku filmikooli juht, Norra filmikooli direktor ning Berliini filmi- ja teleakadeemia juht, leidis, et meie lugu on esiletõstmist väärt."

Lisaks võistlusprogrammile sai Brnos eriseanssidel näha verivärskeid Taani, Norra, Saksamaa, Belgia ja mitme teise riigi seriaale, erilinastusena näidati aga Lars von Trieri 1994. aastal valminud sarja. Venemaa oli võistlusprogrammis esindatud suurseriaaliga "Gogol".

"Pank" esilinastub sügisel ERR-is ning selle teleõigused on juba soetanud ka näiteks Soome rahvusringhääling YLE. Sari valmib EV 100 programmi raames ning selle suurrahastaja on Eesti riik. Ka seriaali peasponsori Olerex toetus on aastapäevakingitus Eestile. „Meie visioon langes mitmes punktis kokku Olerexi eesmärkidega toetada Eesti talentide ning lugude jõudmist välispubliku ette. Selles osas on meil väga hea meel, et saame koos realiseerida unistust teha Eestis maailmatasemel kultuuri,“ selgitas partnerlust sarja produtsent Paul Aguraiuja.

"Panga" režissöörid on Jan-Erik Nõgisto, Rainer Sarnet, Juhan Ulfsak ja Marianne Kõrver, peaosades astuvad üles Sergo Vares, Evelin Võigemast, Gert Raudsep ning Priit Võigemast, operaatorid on Meelis Veeremets ja Ants Martin Vahur. Peaprodutsent on Paul Aguraiuja, tegevprodutsent Kaspar Kaljas, kunstnik Kairi Mändla ja helilooja Sten Sheripov. Sarja stsenaristid on Eero Epner ja Tarmo Jüristo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles