Teppan püüab Lõuna-Koreas makstavat ulmepalka (1)

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänast võrkpalli finaalmängu oli teiste seas vaatamas ka Eesti koondise diagonaalründaja Renee Teppan, kes lõpetas Euroopa tippklubis Trentinos eduka hooaja. Juba uuel nädalal, keset koondiselaagrit, lendab pärnakas viieks päevaks Itaaliasse, kus toimub Lõuna-Korea kõrgliiga draft. 

Pole saladus, et Korea meelitab tippmängijaid suurte palganumbritega. 25 diagonaalründajast, kes mitmesaja kandidaadi seast välja valiti, asuvad võitlema viie koha eest, mis tagab uueks hooajaks 300 000 dollari suuruse aastapalga (250 000 eurot) ehk olenevalt hooaja pikkusest umbes 30 000-dollarise kuupalga. Eesti enimtasustavam võrkpallur on viimastel aastatel olnud Türgis leiba teeniv Oliver Venno (umbes 100 000 eurot aastas), uuel hooajal peaks sarnaste summadeni jõudma sama liigaga liituv Robert Täht.

«Kuna kahjuks ühe teise klubiga asjad venivad, jooksis aeg peale. Pole saladus, et Koreasse minnakse raha pärast. Ja eks ta seepärast tekitab ka kahetisi tundeid – eelistaksin igal juhul mängida mõnes tugeva liiga tugevas võistkonnas. Aga hetkel on seis selline ja vaatame, mis saab. Ma ei kujuta ettegi, mida seal draftis tegema hakkan ja mille põhjal Korea klubid lõpuks valikud langetavad,» sõnas 24-aastane Teppan Postimehele.

Vaata videost kogu intervjuud, kus Teppan räägib lisaks Korea-teemale ka Eesti meistrivõistluste finaalseeriast!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles