Kaitsevägi kutsub üles hoolikalt liiklema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seoses suurõppusega Siil, võib Eesti teedel liiklemas näha tavapäraselt rohkem kaitseväe ja Kaitseliidu sõidukeid ning kolonne.

Kaitseväe liikumise koordineerimise keskuse ülema kapten Toomas Pärnpuu sõnul on kaitseväe kolonnide marsruudid ja ajad valitud selliselt, et see koormaks võimalikult vähe tavapärast liiklust.

„Kohtudes kaitseväe kolonniga tuleb varuda kannatust ning möödasõitudel veenduda selle manöövri ohutuses, kuna tegemist on raskeveostega mille mass võib olla kuni 110 tonni,“ ütles kapten Pärnpuu. „Nähes kolonni ees või lõpus alarmsõidukit või teedel liiklusreguleerijaid, siis tuleb kindlasti järgida nende juhiseid. Panustage riigikaitsesse viisakalt liigeldes.“

Läbi aegade suurim õppus Siil 2018 algas 2. mail ja kestab 14. maini. Siil hõlmab kogu Eestit, kuid suuremad õppelahingud peetakse Lõuna ja Kagu-Eestis. Kandev roll on seekord Kaitseliidul. Õppusel on plaanitud osalema vähemalt 15 000 kaitseväelast, kaitseliitlast, ajateenijat, reservväelast, naiskodukaitsjat ja liitlasvägede sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles