PÄEVAINTERVJUU Uus poliitjõud: meie spetsiifilise riigi muresid ei lahenda vasak- ega parempoolne võluvits (26)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval kell 14.00 selgitavad Postimehe otsestuudios uue poliitiilise löögirusika loomise vajadust algatuse Eesti 200 eestvedajad Priit Alamäe ja Kristina Kallas. Alamäe on IT-ettevõtte Nortal juht, Kallas Tartu Ülikooli Narva Kolledži direktori ülesannetes. Uue poliitjõu loomise vajadust selgitavad nad vajadusega käivitada protsesse, mida praegused poliitikud pole soovinud või julgenud.

Eesti 200 algatuse taga on IT-ettevõtte Nortal juht Priit Alamäe, Tartu Ülikooli Narva kolledži direktori kohusetäitja Kristina Kallas, sotsiaalteadlane Kristiina Tõnnisson, Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondi juht Küllike Saar ja LHV panga juhatuse liige Indrek Nuume.

Kuigi oma nime pani poliitilise jõu loomise manifestile alla viis inimest, ütles Kallas Postimehele, et seni on ettevõtmises osalenud umbes 40 inimest.

Tagasi üles