«Tasujad» vaadatud. Fenomenaalne!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Hendrik Alla liikuvates piltides» on väike pidu: see on 40. põhisaade (lisaks tosinkond erisaadet).

Seda sobib pidulikult avada Marveli filmiuniversumi 10. aastapäeva tähistava suurfilmiga «Tasujad. Igaviku sõda». Pikemalt kirjutan sellest siin ja siin on suurepärane ülevaatlik graafik sellest, mis Marveli maailmas on seni toimunud ja mis seal lähiaastatel juhtub.

Lynne Ramsay ja Joaquin Phoenix on hakkama saanud sünge ja vägivaldse, kuid suurepärase filmiga «Sind polnud kunagi siin», mis sai Cannes’i festivalil auhinna nii parima stsenaariumi kui näitlejatöö eest. Juhan Raua arvustus ilmub järgmise nädala alguses, kui kinnitan, et vaadake saade ära ja minge kinno. Elamus on tagatud.

Kes veel jõuab, see võiks kähku Haapsallu söita, sest seal toimub 13. õudusfilmide festival. Igasuguste nihkes, õõvastavate ja jubedate filmide ekspert Ralf Sauter tutvustab mõningaid neist siin.

Manfred Vainokivi on valmis saanud toreda dokumentaalfilmi Leonhard Lapinist: «Elagu skandaalid ja kollased sandaalid». Janar Ala arvustab ja hästi arvustab seda siin.

Kena nädalavahetust ja kinos näeme!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles