Video: ISi liikmed ei suuda treeningul hakkama saada (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad treeningul.
Islamiriigi võitlejad treeningul. Foto: Scott M Newman

Afganistanis teenivate Ühendriikide eriüksuslaste kätte sattunud videosalvestis näitab äärmusrühmituse Islamiriik võitlejaid lohisevates poosides treeningul koperdamas.

Enamik ISi propagandavideoid on verised lühivormid, mis peaks hoiatama jumalakartlike äärmuslaste võimu eest ja meelitama rühmituse ridadesse uusi võitlejaid.

Afganistanis teenivate USA eriüksuslaste kätte sattunud video näitab äärmusrühmituse liikmeid aga rahvast täis mahajäetud mošees treeningul.

Ilmselgelt ei ole mõned äärmuslased sündinud atleedid ning jänkuhüpped ja kätekõverdused ei kipu just kuigi hästi õnnestuma.

Võitlejad näitavad ka käsivõitluse võimekust, mis ei osutu kuigi veenvaks. Võitluskunstide praktiseerimine näeb välja pigem nagu kaader odavast filmist.

Kamoriietes ja maskides võitlejatel on ilmseid raskusi ebamugavates riietes liikumisega, üks treenija ei suuda hoida maski peast libisemast.

Teine äärmuslane üritab midagi vihaselt kaamerasse seletada, kuid mask kipub talle pidevalt suhu vajuma.

2015. aastal lekkis Islamiriigilt teine veider video, mis oli filmitud arvatavasti ühes nende treeningpiirkonnas. Seal on näha võitlejaid üksteist kubemesse löömas ja kivilahmakatega istessetõuse tegemas.

Afganistani ISi haru on tuntud kui Khorasani provintsi Islamiriik, mis on saanud nime Afganistani ja Pakistani ajaloolise piirkonna järgi.

Rühmitus peab piirkonnas mõju üle võitlust Talibaniga ja 2017. aastal oli sel arvatavasti umbes 3000 liiget.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles