Pildid ja video: Torontos rahva sekka sõitnud kaubiku juht politseile: tulistage mind pähe (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Kanadas Torontos rahva sekka sõitnud kaubiku juht ütles vastuseisu käigus politseile, et need ta maha laseksid, sest tal on taskus relv, vahendab Independent.

Juhtumi käigus hukkus 10  ja vigastada sai 15 inimest. Rahva sekka sõitnud kaubiku roolis istus 25-aastane Alek Minassian. Politsei teatel kuulatakse kahtlusalust praegusel hetkel üle. 

Sündmusest filmitud videotest on kuulda, kuidas ta autos istudes politseile ütleb: «Mul on taskus relv.» Kui politsei kordab talle antud käsku autost väljuda, ütleb ta neile, et nad ta tapaksid. «Tulistage mind pähe,» käsib ta.

Politseinikud aga kordasid oma käsku autost väljuda. «Mind ei huvita,» ütles politseinik ning Minassian vahistati ilma tulevahetuseta. Pärast intsidenti on kiidetud politseinikku, kes suutis olukorra ilma tulistamata lahendada. 

Ametivõimude sõnul oli Minassian pärit Toronto äärelinnast Richmond Hillist ning eelnevalt tal politseiga tegemist polnud.

Kanada peaminister Justin Trudeau sõnul valmistas traagiline ja arulage rünnak talle suurt kurbust. 

Endiste klassikaaslaste sõnul õppis kahtlusalune Põhja-Toronto erivajadustega laste põhikoolis. Üks endine klassikaaslane kirjeldas, kuidas ta koolis mäugudes ringi kõndis ja silmi maas hoidis. Keegi teda ohtlikuks ei pidanud.  

«Tema tegevus näis meelevaldne,» ütles Toronto politseiülem Mark Saunders.

Kaubikurendifirma Ryder System kinnitas, et juhtumis kasutati üht nende sõidukitest ning ametivõimudega tehakse koostööd.

«Ta rammis kõiki, kes kõnniteel olid, kõiki, kes ta teele jäid,» kirjeldas üks pealtnägija kohalikuse meediale. «Bussipeatus oli kildudeks. Nägin seal üht naist ja peatusin ning vaatasin pealt, kuidas nad kõik ükshaaval langesid.»

Mis Minassiani teole ajendas pole teada ning Kanada ametivõimud on keeldunud seda kommenteerimast. Nende sõnul polnud ründaja aga seotud ühegi terrorirühmitusega.

Kaubikurünnak korraldati ajal, kui Torontos jätkub juhtivate tööstusriikide ühenduse G7 välisministrite kohtumine, kuid ametnike sõnul ei ole neil andmeid rünnaku seotusest üritusega. Kuriteopaik jääb kohtumise asukohast umbes 16 kilomeetri kaugusele.

Intsident leidis aset elava liiklusega paigas Yonge tänava ja Finchi avenüü ristmiku piirkonnas. Politsei sai väljakutse sündmuskohale Eesti aja järgi kell 19.27. Linnaosas elab palju iraanlasi ning kohalike arvates võis rünnaku asupaik olla selle asjaoluga seotud. 

Minassiani kuulatakse üle ning ta peaks täna kohaliku aja järgi kell 13.30 (Eesti aeg kell 20.30) kohtu ette ilmuma. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles