Järelvaadatav: Ellermann kaitses tiitlit

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koolisõidu sisemeistrivõistlustel Rahulas jagati pühapäeval välja kõikide vanuseklasside ja harrastajate klassi medalid. Seeniorides kaitses tiitlit Dina Ellermann oma põhihobusel Landy's Akvarelil.

Seenioride võistlusklassis osales kokku kuus võistluspaari, kellest kaks paari sõitsid grand prix tasemel ja ülejäänud neli väikest ringi. Seekord pidid GP tasemel sõitjad esimesel osavõistlusel esitama Intermediate II ja  teisel osavõistlusel GP-skeemi. GP-tasemel võistlejate väljasõidetud tulemus korrutati raskusastme tõttu veel lisaks koefitsendiga 1,1. Väikeses ringis sooritasid ratsanikud esimesel päeval väikese ringi ja teisel Intermediate I skeemi.

Võistlusklassi peamine favoriit, Dina Ellermann (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) osales lisaks oma põhihobusele Landy's Akvarelile ka noore lootuse Donna Annaga, kellega sõideti väikest ringi ja saavutati võistluse arvestuses kokkuvõttes kolmas koht. Kuna sisemeistrivõistluste arvestuses sai osaleda aga ühe hobusega, läks kirja tulemus Landy's Akvareliga.

Ellermanni ja Akvareli sõit sujus üldjoontes kenasti, mis päädis tulemusega 75,845%. Esimesest osavõistlusest sai paar tulemuseks 75,436%, mis andis kahe osavõistluse tulemuseks kokku võidusumma 151,281 punkti. Dinale pakkusid suures ringis konkurentsi Getter Kangur (Tondi RSK) ja Ashwan, kellele see oli sellel tasemel esimene võistlus. Esimesest päevast võttis paar kaasa 71,608% ja pühapäeval sooritati GP-skeem tulemusele 69,308%, mis andis neile kokkuvõttes teise koha 140,916 punktiga.

Sisemeistrivõistluste pronksi võitis uus ja huvitav paar Tiina Kuusmann (RSK KRT) Romantikal. Tiina sai laupäeval tulemuseks 64,696% ja pühapäeval 67,500%, mis andis kokku 132,196 punkti. Tiina treenib samuti Alla Gladõševa käe all.

Ellermann jäi märaga väga rahule ja ütles muiates, et vaid iseendaga peab veel tööd tegema, et arvutusvigu sammude lugemisel sisse ei tuleks.

«Täna tulid meil hästi välja just piaffeed ja passaažid»

Motivatsiooni võistlustel osalemiseks ja arenemiseks annavad sportlasele just hobused.

«Mind motiveerivad tulemused, mis hobustega tulevad ja kogu töö hobustega. See on minu elustiil,» tõdes Ellermann.

Järgmine medalikomplekt jagati välja juunioride klassis, kus käis väga tasavägine võistlus kümne võistluspaari seas. Juuniorsportlased võistlesid M-tasemel. Esikolmik selgus viimase võistleja tulemuse järel. Kulla sai kaela Rose Marie Skjolby (Tondi RSK, treener Marika Vunder, Nicolai Skjolby) kätes, kes startis Rosinantega. Kuna sportlane oli stardis kahe hobusega, siis läks talle kirja parim tulemus, mis tuli Rosinantega. Paar skooris 67,475% ja kindlustas endale kulla koondtulemusega 137,253 punkti. Hõbedale tulid üle Helena Kaal (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) ja Cassander, tehes suurepärase sõidu ja skoorides 66,717% ja kokkuvõttes 134,661 punkti. Laurel Leisna (Niitvälja RSK, treener Merle Männik) ja Calendula said skeemi tulemuseks 64,293% ja asusid kompleksarvestuses kolmandal kohal 130,126 punktiga.

Noorteklassis võistles R-kergema ehk väikese auhinna tasemel kaks võistluspaari. Võidu saavutasid Roos Marie Laak (SA Tallinna RK, treener Kristiina Prohhorova) ja La Vawetta tulemusega 122,872 punkti. Evelin Rattus (Tondi RSK) ja Helanas said tulemuseks 121,794 punkti.

Poniklassis, kus võisteldi tasemel L-raskem, käis samuti põnev võistlus lõpuni välja, kus ülekaaluka võitjana väljus mitmekordne Eesti meister Carinee Ainola (Niitvälja RSK, treener Merle Männik) ponil Rant. Kogenud paar skooris kahe osavõistluse peale kokku 136,614 punkti. Hõbemedal riputati kaela Katariina Merilale (Tondi RSK, treenerid Dina Ellermann ja Alla Gladõševa), kes võistles poniga Mango, saades kokku 129,046 punkti. Pronksmedali võitlesid välja Carmen Spirka (Niitvälja RSK, treener Ellen Vatsel) ja William, tulemusega 125,380 punkti.

Lapsed sõitsid L-kergema taseme skeeme. Kümne võistluspaari seas tulid kullale Berit Pihlak (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) ja Romy K (132.628 p). Hõbemedali võitis Maria Mägi (Tondi RSK, treener Dina Ellermann), kes võistles ponil Raigo (130,256 p). Pronksi saavutasid Lisette Kivro (Pärnumaa RSK, treener Kadri Kullerupp) ja MC Gregor J, tulemusega 128,859 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles