Messi kaabutrikk kindlustas Barcelonale meistritiitli

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

FC Barcelona kindlustas klubi ajaloo 25. Hispaania meistritiitli, kui 35. mänguvoorus alistati Deportivo La Coruna 4:2. Lionel Messi lõi seejuures karjääri 46. kaabutriki. 

ENNE MÄNGU:

83 punkti kogunud Barcelona on 33 mänguga teeninud 25 võitu ja kaheksa viiki. Ühe vähem peetud mängu juures edestavad nad Madridi Atleticot 11 ja Madridi Reali 12 punktiga. Neljandal kohal paiknev Valencia jääb Barcelonast maha juba 17 silmaga.

Kui Barcelona alistab Deportivo, siis suureneb vahe Atleticoga neli vooru enne hooaja lõppu 14-punktiliseks, kuid nelja mänguga saab maksimaalselt teenida 12 punkti ehk Atletico võimalused oleksid olematud. Katalaanidele tuleb meistritiitel ka viigipunktiga, sest Hispaanias loeb võrdsete punktide korral (juhul kui Barcelona järgmised neli mängu kaotab ja Atletico võidab) omavahelised mängud: need on sel hooajal Barcelona kasuks.

Sel nädalal andis Barcelona keskväljamaestro ja kapten Andres Iniesta teada, et peagi lõppev hooaeg jääb temale Barcelonas viimaseks. Kas 33-aastasest Iniestast saab juba täna üheksakordne Hispaania meister või saab Barcelona hooaja esimese kaotuse ja peab ootama järgmist vooru?

Suure tõenäosusega mitte, sest 1) Deportivo on viimasest 15 mängust Barcelonaga teeninud vaid ühe võidu (4 viiki ja 10 kaotust), 2) Barcelona pole Hispaania meistriliigas viimases 20 võõrsilmängus kaotusekibedust tundma pidanud (14 võitu ja 6 viiki).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles