Video: USA-s tegi reisilennuk hädamaandumise, vähemalt üks inimene hukkus (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Southwesti reisilennuk Philadeplphia lennuväljal.
Southwesti reisilennuk Philadeplphia lennuväljal. Foto: David Maialetti/AP/Scanpix

USA-s Philadelphias tegi teisipäeva hommikul hädamaandumise lennufirma Southwest Airlines reisilennuk, mille mootor ja illuminaator olid lennu ajal purunenud. Teatatakse ühe inimese hukkumisest.

Föderaalse lennuameti teatel oli Boeing-737 lendamas New Yorgist Dallasesse, kui lennuki üks mootoritest seiskus. Intsidendi käigus said viga ka õhusõiduki illuminaator ning kere. Lennukis viibis 143 reisijat ja viis meeskonnaliiget.

Ehkki lennuk sooritas ohutu maandumise, sai täpsustatud andmetel üks inimene intsidendis surma ning seitse vigastada. Kõik reisijad evakueeriti lennukist õhkpadja abil.

Ühe lennukis viibinud reisija sõnul kuuldi lennu ajal järsku tugevat pauku. Seejärel oli näha purunenud mootorit. Teatatakse samuti, et mootorist eraldunud fragment purustas illuminaatori ning selle tagajärjel tõmbas õhusurve ühe naisreisija lennu ajal poolenisti aknast välja. Seni pole teada, kas hukkunu oli tema.

Föderaalne lennuamet algatas juhtunu uurimiseks menetluse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles