Pärnu volikogu esimees käis Äänekoskil tehast vaatamas

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu keskkonnakomisjon käis väljasõiduistungil Soomes Äänekoskil, et tutvuda sealse tselluloositehasega. Uudistajate hulgas oli keskkonnakomisjoni liige, Pärnumaalt valitud riigikogulane Andres Metsoja (IRL).

“Minu nina ei tuvastanud lõhnaprobleemi. Rõhutati, et kunagi oli see suur probleem, aga tänu uuele tehnoloogiale on olukord muutunud. Toonitati, et tehas on piirkonnas olnud aastakümneid ja seda võetakse elukeskkonna loomuliku osana,” rääkis Metsoja.

Riigikogu liiget pani mõtlema Kuhnamo vesikonna suurus ja vooluhulk. “Vesikonna uuringud on suure tähtsusega ja nendes tuleb arvestada Peipsi järve kui piiriveekogu reostuskoormust.

Kui vesikond kannatab ja Euroopa Liiduga sõlmitud kokkuleppeid vesikonna seisundi suhtes täidetakse, tuleb kohalike elanikega kokkuleppele jõuda. Äänekoski näide kinnistas, et omavalitsuse ja kogukonnaga poolehoiuta on keerukas, kui mitte võimatu tehast rajada,” ütles Metsoja.

Äänekoski piirkonnas liigub 400 veokit ööpäevas, millele lisandub raudteega tarnitav puit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles