Video: Ratase sõnul Jaak Aab ilmselt kauaks töötuks ei jää (14)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles täna Stenbocki maja juures ajakirjanikele antud kommentaaris, et erakond üritab riigihalduse ministri kohalt tagasi astuvale Jaak Aabile teha tööpakkumise, et tema kogemisi ära kasutada.

«Jaak Aab on sotsiaalteemadega hästi kursis, ta on olnud sotsiaalminister, tal on väga hea omavalitsuslik, riigireformiline ja regionaalpoliitiline tunnetus. Ma arvan, et erakond üritab teha talle ettepaneku. Aab ütles ka ise täna pressikonverentsil, et ta on pärast ministriametist lahkumist vaba inimene tööjõuturul. Need on vestlused, mida tuleb Jaaguga veel pidada,» ütles Ratas.

Jaak Aabil puudub võimalus asuda ministriametist lahkumise järel riigikogu liikme kohale, kuna viimastel riigikogu valimistel ta ei kandideerinud.

Ratas rääkis, et ta sai Jaak Aabi jääknähtudega vahelejäämisest teada laupäeval kella 15 paiku siseminister Andres Anveltilt. Pärast seda vestles ta ka Jaak Aabiga.

Peaminister märkis, et alates laupäevast on ta mõelnud ka uue riigihalduse ministri isiku peale.

«Valitsus ei saa jääda riigihalduse ministrita, lähinädalatel anname tema nime teada. Selle naise või mehe leidmisega hetkel tegeleme,» lausus Ratas.

Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski on teatanud, et astub aprilli lõpus tagasi tervise- ja tööministri kohalt. Ratas möönis, et on mõelnud selle peale, kas oleks võimalik minna Kadriorgu presidendi juurde kahe uue ministrikandidaadiga korraga.

«Aja säästliku kasutamise huvides oleks mõistlik seda korraga teha. Tuleb lähipäevil uurida, kas Ossinovski on endale mantlipärija leidnud,» ütles Ratas.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles