Ossinovski: olen Maris Jessega kohtunud nii esmaspäeval, teisipäeval kui ka kolmapäeval (1)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tervise- ja tööministri ametikohale hiljemalt aprilli lõpuks mantlipärijat otsiv Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski tunnistas, et tänaseks veel uut ministrikandidaati selgunud ei ole. Tõsi, avalikkuses üheks suurimaks favoriidiks sellele ametikohale tituleeritud Maris Jessega on ta korduvalt kohtunud. 

Ossinovski kinnitas, et tegeleb uue ministrikandidaadi otsimisega, kuid hetkel sel teemal põhjalikumaid kommentaare jagada ei saa. Sotside ministrivaliku kaheks peamiseks favoriidiks on peetud nii aastaid tervishoiutöötajate esindajana ja riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehena töötanud Heljo Pikhofi ning sotsiaalministeeriumi terviseala asekantslerit Maris Jesset. Lisaks on räägitud ka sotsiaalkomisjoni esimehest Helmen Kütist

Et Pikhof ja Kütt on sotside ridades valijatele tuntud näod, siis Jesse ministriks hakkamine ja erakonda astumine tooks sotside valimisnimekirjale värskust. Nii on see teema toonud rambivalgusesse eelkõige Maris Jesse. 

Maris Jesse
Maris Jesse Foto: Jaanus Lensment

Ossinovski kinnitas, et on tervise- ja tööministrina ministeeriumi asekantsleri Maris Jessega sel nädalal mitu korda kohtunud. «Oleme arutanud mitmeid Eesti tervishoiu juhtimises olulisi teemasid, aga mis puudutab ajakirjanikke tegelikult huvitavat küsimust (Kas Jesse on uus tervise- ja tööminister? - A.P.), siis nagu ma ütlesin, täna rohkem sellel teemal öelda ei ole.»

Uurides, ega Jesse polnud põhimõtteliselt vastu ministriametile, vastas Ossinovski järgmist: «Kindlasti on meedias kõlanud väga tublide inimeste nimed ja mitmedki neist saaks selles ametis hästi hakkama. Aga mis puudutab konkreetseid kandidatuure ja nendega läbirääkimist, siis seda ma kommenteerida hetkel ei saa.»

Paludes Maris Jesselt täiendavaid kommentaare Ossinovskiga peetud kohtumise kohta, edastati sotsiaalministeerium kommunikatsiooniosakonna vahendusel vastuseks: «Ei ole ka ilmselt üllatav, et terviseala asekantsler ning tervise- ja tööminister puutuvad ministeeriumis tihedalt kokku.»

Ossinovski tunnistas, et avalik tähelepanu ja huvi on täiesti mõistetav, kuid esmalt tuleb jõuda kokkuleppele võimaliku uue ministriga, seejärel teema erakonnas läbi arutada ning alles seejärel on võimalik sellest avalikult rääkida. «Me ei ole endale mingit jäika tärminit seadnud selles küsimuses, aga loomulikult asjatult sellega ka ei venitata,» sõnas Ossinovski teema kokkuvõtteks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles