Fotod ja video: noored mereväelased veetsid öö päästeparvedes

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõppes kahepäevane mereväelase baaskursuse lõpuharjutus, millel osalejad pidid läbi mängima laeva hülgamise ja tulema toime ööpäeva vees olnud päästeparves.

«Parvõppus on kui kontrollitud tingimustes peetav lõpueksam, mis aitab kinnistada kursuse vältel õpitut ja tugevdab kambavaimu. Harjutuste edukas läbimine loob õppuritele eelduse tegelikes avariiolukordades toimetulekuks, õpetades muuseas ka kannatada saanud kaasvõitlejate abistamist,» ütles kursuse instruktor veebel Tanel Võrk.

Põhja-Tallinnas paikneva Miinisadama akvatooriumis peetud õppus algas teisipäeval avariiolukorra simulatsiooniga, misjärel pidid kursuslased oma laeva hülgama. Vette jõudes tuli õppuritel meeskondlikult päästeparvedesse ujuda ning alustada võimalike päästjatega kontakti otsimist. Harjutuse lõpuosas saabus helikopteriga õppusele politsei- ja piirivalveameti pinnaltpäästemeeskond, kes treenis hättasattunute päästmist otse päästeparvedest.

Mereväelase baaskursuse peavad läbima kõik mereväe sõjalaevadele teenima asuvad kaitseväelased. Õpingutel osalesid kokku ligi 35 tegevväelast ja ajateenijat. Kursusel omandatakse praktiline kogemus tegutsemaks kriisiolukordades, näiteks tulekahjude või lekete korral. Lisaks madruseõppele omandatakse ka sõjalaevadel teenimiseks vajalikud erioskused.

Mereväelase baaskursust viiakse Miinisadama linnakus paiknevas mereväekoolis läbi kahel korral aastas. Mereväekool tegeleb uurimus- ja arendustööga, koordineerib õppetegevust mereväes ning nõustab mereväelist väljaõpet ja õppetegevust kaitseväes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles