Video: Jalgrattal nooruk pääseb Valgas napilt rongi alla jäämisest

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kell 13.56 juhtus Valga Pika tänava raudteeülekäigul õnnelik õnnetus, kus umbes 12–14 aastane poiss ületas ratta seljas raudteed ning sõitis vastu liikuvat kaubarongi.

Kokkupõrke tagajärjel paiskus poiss rattalt ning kaldus tagasi, seetõttu ta suuremaid vigastusi kui ehk paar kriimustust, ei saanud. Poisil olid õnnetuse ajal peas kõrvaklapid.

Videost on näha, et poiss näeb rongi viimasel hetkel ning löögi saab vaid jalgratas. Pärast tabamust istub ta taas ratta selga.

“Tahaksin lapsevanematele südamele panna, et nad räägiksid oma lastega raudtee ületamise ohtudest. Kindlasti ei tohi raudteed ületada ratta seljas, vaid tuleb ratas käe kõrvale võtta ning veenduda selles, et rong ei lähene. Peale selle ei tohiks kindlasti kõrvalistel tegevustel lasta tähelepanu hajutada, olgu selleks muusika kuulamine või telefoniga mängimine,” kommenteeris Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Monika Kaljusaar.

“Selle poisi jaoks oli kindlasti tegemist tema teise sünnipäevaga, kuid enamus juhtudel on need õnnetused väga tõsiste tagajärgedega,” lisas Kaljusaar.

Eesti Raudtee kinnitas märtis algul, et järgmise viie aasta jooksul ehitatakse Tartu-Tapa ja Tartu-Narva suunale 51 tõkkepuuga raudteeülesõidukohta.

Ülejäänud ülesõidud seatakse pärast uuringute läbiviimist prioriteetsuse järjekorda ning seejärel hakatakse ka neile ülesõitudele tõkkepuusid paigaldama.

Kas täiendusi saab ka Valga Pika tänava ületuskoht, püüab Kaljusaar päeva jooksul täpsustada. Praegu on sealses ületuskohas jalakäijatele metallist piirded ja hoiatussildid äärmiste rööpapaaride juures.

Eesti Raudtee võttis tõkkepuude lisamise kavasse pärast veebruaris toimunud õnnetust Keila lähistel Kulna ülesõidukohal. Harjumaal Keila lähistel Kulna ülesõidul põrkasid 20. veebruari hommikul kella 8.30 paiku kokku veoauto ja reisirong. Õnnetuspaigast viidi haiglasse üheksa inimest, nende seas vedurijuht ja veokijuht, kellest viimane oli alkoholi tarvitanud.

Kõnealune ülekäigukoht Pika tänava poolt vaadatuna.
Kõnealune ülekäigukoht Pika tänava poolt vaadatuna. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees
Raudtee ääres asub kaamera, mis ohtliku juhtumi jäädvustas.
Raudtee ääres asub kaamera, mis ohtliku juhtumi jäädvustas. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees
Valga Pika tänava raudteeülekäik Valli tänava poolt vaadatuna.
Valga Pika tänava raudteeülekäik Valli tänava poolt vaadatuna. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles