Galerii ja video: Pärnus avati esimene päris bussijaam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu päeval avati pärast prooviperioodi suure rahvahulga osalusel Pärnu bussijaam. Särtsaka tervituse Ladina-Ameerikast tõid La Clave stuudio esinejad, bussijaama terrassil esines pasunakoor Õnn Tuli Õule ja ootesaalis musitseerib bussijaama sulgemiseni pianist, helilooja ja õppejõud Andranik Kechek.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) juhataja Andrus Kärpuk ütles häälestamise läbinud bussijaama avatuks kuulutades, et esimest korda on Pärnu saanud päris bussijaama. See, mis aastaid oli kasutusel bussijaamana Ringi tänava ääres, on elamu, mis kunagi kuulus Pärnu linnapeale Oscar Alexander Brackmannile.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson nimetas Pärnu bussijaama kõige moodsamaks ja äsja Peterburist tulnud linnavolikogu esimees Andres Metsoja kinnitas, et Neevalinna bussijaam on väiksem.

Abilinnapea Rainer Aavik ütles Pärnu Postimehele vastuseks osa inimeste kriitikale, nagu kesklinna oleks ehitatud madal kuur, et bussijaama kavandades mõõdeti üle kogu maa-ala ja leiti, et selline hoone, nagu seal praegu asub, on maksimaalne, mida sellele kohale ehitada.

Andrus Kärpuk tänas hea sõna ja meenega kõiki firmasid ja rahastajaid, kes olid osalised bussijaama valmimisel.

Linnapea Romek Kosenkranius meenutas nostalgiliselt vana bussijaama ja sealt bussile minekuid ning manitses linlasi uut hoonet hästi hoidma.

Minister Simson lisas, et Pärnul on nüüd vääriline värav, mille kaudu sisenedes saab võõras esimese mulje linnast ja kust ära sõites on bussijaam tema viimane mulje. Simson kinnitas, et bussijaam on kui vanem vend, kellele lisanduvad peatselt veel kaks: Rail Balticu reisijate terminal ja lennujaama uus terminal.

PÜTKi pealik Kärpuk kutsus rahvast osa saama läbilõigatavast 8. aprilli kuupäeva kandvast avamislindist, mida oli kümme meetrit ja jätkus vähestele. Bussijaama pildiga 15kilogrammine tort kadus kui ahjualuse kõhtu. Melu jätkus palju kauemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles