Ari Vatanen meenutab Korsika ralli hirmsaid kogemusi: oleksin võinud igas õnnetuses surma saada

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Autospordi liidu president Ari Vatanen tunnistas Postimehele, et tema isiklikud mälestused Korsika rallilt on katastroofilised. 

«Olen Korsikal osalenud kõigest kolmel korral. Kaks korda 1980ndatel Peugeot’l ning paar aastat tagasi nullautona. Ja igal korral on mul olnud väga-väga tõsine õnnetus, nii et oleksin võinud kõigis neis surma saada,» rääkis 1981. aastal autoralli maailmameistriks tulnud Vatanen. 

Ta lisas: «Aga see meenutab meile, kui ohtlik on mootorisport. Õnnetused on elu osa, aga peame lihtsalt tegema kõik selleks, et meie kirg oleks kaitstud nii palju kui võimalik.»

Hirmsaimaks õnnetuseks peab Vatanen 1984. aasta Korsika rallit. «Terve öö oli sadanud ning niiskus oli meie autosse jäänud kiivritesse imbunud,» selgitab Vatanen äärepealt saatuslikuks saanud 80-kilomeetrist kiiruskatset. 

«Nägin oma peeglist Markku (Vataneni konkurent Markku Alen - toim) auto esitulesid, mõeldes, et ta võib meid kohe kinni püüda, kuigi tegelikult oli ta teisel pool kallast. Vihma kallas, ma ei kuulnud legendi ning ma ei suutnud enam rahulik olla. Siis ma pidurdasin, nägemata, et meie kõrval oli vesi. Ma ei näinud midagi, aga teadsin, et kuskil meie lähedal on meri! Pärast hirmsat kukkumist peatus auto aga ülisuurel kivil ning küsisin Terrylt (kaardilugeja Terry Harriman - toim).: «Kas sa oled elus?»

Saime autost välja just siis kui auto vajus leekidesse ning alles siis taipasin, et mul oli ka kiiver peast ära tulnud! Sellel hommikul olid kaitseinglid meiega.» 

Vaata Postimehe videost, mida võib üks rallipiloot Korsika rallil tunda ning mida arvab Vatanen Jean Todti külaskäigust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles