Rekonstruktsioon: sõiduauto kihutas Pakri pangalt merre

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva ööl vastu reedet kihutas Paldiski poolt tulnud BMW Pakri poolsaare pangalt otse merre. Auto ülestõstmisel selgus, et meres ning autos ühtegi inimest ei olnud. Laupäeval hakatakse võimalikke hukkunuid otsima merest sonariga.

Veidi peale südaööd teatati häirekeskusesse, et Paldiskis Pakri tuletorni juures sõitis auto pankrannikult vette. Pealtnägijate sõnul liikus sõiduauto Paldiski suunast, kaldus tuletorni juures teelt välja ja sõitis pankrannikult vette. Öösel reageerisid sündmusele politsei, päästeamet ja kiirabi.

Sündmuskohal olid näha pehmel pinnasel rattajäljed, mis viitasid, et auto sõitis ilma vähimalgi määral pidurdamata otsejoones pangalt alla, saades maastikukumeruselt sisse hüppe kui trampliinilt. Sõiduk maandus pankrannikust 10-15 meetri kaugusel umbes kahe meetri sügavusel vees. Enne väljatõstmist viitas meres olevale autole ainult lekkinud kütuselaik ning õnnetult kinni-lahti lapendav pagasiruumi luuk.

Kella 10 paiku jõudis sündmuskohta PPA merepäästelaev Kindral Kurvits, millel viibinud tuukrid autovrakki uurima asusid. BMWl olid avanenud kõik turvapadjad ning lahti oli ka kõrvalreisija uks, inimesi siiski autost ning merest ei leitud. Küll aga päästsid tuukrid auto vastast pankranniku alt kiviplaatidelt segaverelise koera. Loom anti üle veterinaaridele, kes üritavad välja selgitada, kas koer oli kiibistatud, et selle kaudu teha selgeks võimalik seos juhtunud õnnetusega.

Sõiduauto tõsteti merest välja kell 12.56. Loe lähemalt siit: Pakri pangalt sõitis auto merre

Politsei teatas reede õhtul, et BMW120I omanik on tuvastatud, kuid tema asukoht on teadmata. «Homme hommikul alustatakse otsinguid sonariga,» ütles PPA pressiesindaja.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles